Ország-világ

2017.04.13. 09:19

Kevesebb a trafikrablás

Jelentős eredményeket hozott a nemzeti dohányboltok bekamerázása, tavaly óta csökkent a trafikrablások száma.

Jelentős eredményeket hozott a nemzeti dohányboltok bekamerázása, tavaly óta csökkent a trafikrablások száma - írja a Magyar Idők csütörtöki számában.


Az ORFK sajtóosztálya a lappal azt közölte, hogy 2014-ben 14, 2015-ben 39 trafik elleni támadás történt, a múlt évtől viszont már megfigyelhető a csökkenő tendencia, 2016-ban 30 rablás szerepelt a hírekben, idén pedig az első negyedévben mindössze 5. A támadások okozta kár 2014-ben csaknem 880 ezer forint, 2015-ben 3,7 millió, míg 2016-ban már csak 2,6 millió, az idei első negyedévben pedig mindössze 290 ezer forint volt.

    

A legtöbb trafikrablásról Budapesten és Csongrád megyében számoltak be, de például Bács-Kiskun és Veszprém megyében nem volt egyetlen eset sem.

    

Szakértők szerint a trafikrablások csökkenő tendenciája egyértelműen összefügg a boltok bekamerázásával, valamint azzal, hogy nem tartanak nagyobb összegeket az üzlethelyiségekben. Ez utóbbi tényre világít rá az a budapesti adat, amely szerint 2015-ben hat rablás során összesen 1,4 millió forint kárt okoztak, 2016-ban ugyanekkora összegű kár már 14, vagyis több mint kétszer annyi rablásból származott a fővárosban - írja a Magyar Idők.    

    

A lap írása szerint visszatartó erővel bírnak a szigorú büntetések is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában