Ország-világ

2017.02.09. 13:19

A közmédiában nem bűncselekmény a lehallgatás

Megszüntették a nyomozást az MTVA-vezetők lehallgatási botrányában, meglepő indoklással.

Hihetetlen indokkal szüntették meg a nyomozást az MTVA lehallgatási botrányának fő vádpontjában - írja a 444.hu.


Az állami média vezérigazgatójának tárgyalójában, valamint az üzemeltetési igazgató és a vezérigazgatói kabinetvezető irodájában tavaly találtak poloskát. Ezután két lehetséges vádpontban zajlott nyomozás. Az egyik ezek közül a lehallgatás volt, a másik pedig engedélyköteles, megfigyelésre alkalmas készülékek felhasználása.


A két gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást azonban megszüntették, arra hivatkozva, hogy a cselekmény nem bűncselekmény. Az indoklás szerint ugyanis az MTVA irodái, illetve tárgyalói nem lehetnek a tiltott adatszerzés elkövetésének helyszínei.


Bagoly Bettina szóvivő a Btk. egy olyan pontjára hivatkozott, amely szerint tiltott adatszerzés csak más lakásában vagy egyéb helyiségben valósulhat meg. Az ügyészség szerint a helyszín meghatározásánál a lakás és annak használatához fűződő jog a mérvadó, vagyis egy olyan közintézményben, mint az MTVA, nem valósulhat meg lehallgatás bűncselekményként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában