Ország-világ

2015.07.08. 15:20

A legjobb egészségmegőrző mobilalkalmazások

Lehet okostelefon nélkül is létezni, de nem érdemes - mondják a vérmes felhasználók. Ez persze jókora túlzás, de az bizonyos, hogy az okoskészülékek kényelmesebbé és jobbá tehetik az életet. Hiszen az alkalmazás-áruházak tele vannak jobbnál-jobb egészségmegőrző és edzést segítő applikációkkal, ráadásul sok közülük ingyenes.

Kalóriaszámláló

Lehet mondani, hogy túlzás számolgatni a kalóriákat, de mókának sem utolsó kideríteni, hogy melyik étel "elégetéséhez" mekkora energiára van szükség. Ha másra nem, arra mindenképpen jók az ilyen alkalmazások, hogy lássuk, bizony oda kell figyelni, miből, mennyit eszünk.

A MyFitnessPal által készített Calorie Counter a maga műfajában az egyik legnépszerűbb applikáció, amit egymilliónál is többen töltöttek le. Adatbázisában több mint 5 millió étel kalóriatartalma szerepel, a kalóriaszámláló rész pedig egyszerűen kezelhető. Nemcsak a napi elfogyasztott ételeket lehet bejegyezni, de az edzéssel elégetett kalóriák is nyilvántarthatók. Az alkalmazás ráadásul 350-nél is több kardión gyakorlattal segít a fogyásban.

Edzés-alkalmazások

Ugyancsak nagyon hasznosak tudnak lenni az edzős applikációk. A futni és kerékpározni szeretőknek a Sports Tracker Running Cycling nevű alkalmazást, amely futáshoz, túrázáshoz, kerékpározáshoz vagy egyszerű sétához is kiváló. Az edzés adatai alapján elemzi a teljesítményt és nyomon követi a fejlődést, de edzésnaplót is lehet tárolni benne. Hasonlóan jól használható alkalmazás a szegedi TEP tamagotchija, amely lényege, hogy testmozgásért kapott pontokból tarthatjuk el cuki virtuális zsiráfunkat.

 

Az el nem szívott cigarettákat is számolhatjuk.

 

Igyunk rendszeresen!

Ha huzamosabb ideig, rendszeresen nem fogyasztunk legalább napi 2-3 liter folyadékot, a dehidratációnak komoly következményei lesznek. A folyadékpótlást segíti például a Water Your Body, vagy „Igyál vizet" nevű alkalmazás, amely hangjelzést ad, ha innunk kell. Azért is jó, mert a testsúlyunk megadásával az alkalmazás kiszámolja, hogy mennyi folyadékra van szükségünk. Az egyszerűség kedvéért megjelölhetjük a kedvenc poharunk méretét, így könnyen nyilvántarthatjuk, mennyit ittunk. Sőt, az alkalmazás megjegyzi az adatainkat, így statisztikákat is készít folyadékbeviteli szokásainkról. Hasonló alkalmazás a Drink Water Alarm, a Drink More Water, érdemes kipróbálni ezeket is.

Felhagyni a dohányzással

Segít letenni a cigarettát a Quit smoking - QuitNow! alkalmazás. Az applikáció amellett, hogy folyamatosan igyekszik motiválni, folyamatosan mutatja az utoljára elszívott cigaretta óta eltelt időt, a nem elszívott cigik számát, és az így megtakarított pénz mennyiségét. Sőt, az el nem szívott cigaretták alapján az alkalmazás azt is megmondja, hogy dohányzás nélkül a felhasználó hány nappal növeli a várható élettartamát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában