Ország-világ

2015.04.09. 21:37

Vona: a korrupció felszámolása a legnagyobb feladat

A Jobbik elnöke az MSZP-t és a Fideszt is korruptnak nevezte csütörtökön a párt ajkai lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Vona Gábor Gyurcsány Ferenc Figyelő-interjújára reagálva -  amelyben a DK elnöke arról beszélt, hogy 2010 előtt Puch László, az  MSZP és Simicska Lajos, a Fidesz akkori pénzügyi háttérembere közt  egyeztetések folytak - azt kérdezte, hogy Pad Ferenc melyik párt  jelöltje: "annak a Demokratikus Koalíciónak, amelyik korruptnak  nevezi az MSZP-t" vagy annak az MSZP-nek, melyet Gyurcsány Ferenc  elhagyott, mert "nem tudta levágni a korrupció hétfejű sárkányának  fejét".  

Azt mondta, a Jobbik a Fideszt is korruptnak tartja, és az  Országgyűlésben, illetve "2018-ban vagy még korábban" kormányra  kerülve, a korrupció felszámolása az elsődleges feladatuk.  

Orbán Viktor tapolcai látogatását Vona Gábor "furcsának és  hiteltelennek" tartja. Néhány nappal a választások előtt jött rá a  miniszterelnök, hogy a tapolcai kórház fontos - fogalmazott a Jobbik  elnöke.  

A tapolcai kórház ügyében a Jobbik jelöltjét, Rig Lajost nevezte  a leghitelesebbnek, akit a kórház dolgozói szakszervezeti  vezetőjüknek választották.  

Vona Gábor kijelentette, "az ellenzék győzelemre esélyes  jelöltje" most Rig Lajos, és a vasárnapi választás a Jobbik és a  Fidesz jelöltje közt fog eldőlni. Megjegyezte, "az MSZP Ajkán  köztudottan erős, de a választókerület többi településén annyira  gyenge, hogy valószínűleg a végeredménybe nem fog tudni beleszólni".  

Úgy fogalmazott, az ajkaiaknak is át kell gondolniuk azt a  döntést, hogy az esélyes jelöltek közül kire adják voksukat, "mert  az MSZP-re adott szavazat elveszett szavazat lesz vasárnap" - mondta.  

A művelődési központ egyik rendezvénytermében tartott lakossági  fórumon Volner János, a Jobbik alelnöke köszöntötte a megjelent több  mint száz érdeklődőt. Hangsúlyozta, a hazai politikai élet  hárompólusúvá vált, a közvélemény-kutatások szerint már csak alig  pár százezer szavazat van a Fidesz és a Jobbik között, ezért "ha  valakinek van esélye, hogy lebontsa a Fidesz hatalmát, az a Jobbik"  - jelentette ki.  

A párt képviselőjelöltje, Rig Lajos a fórumon azt mondta,  megválasztása esetén az ott élő 72 ezer ember akaratát, illetve a  polgármesterekkel egyeztetve az ő elképzeléseiket akarja képviselni  az Országgyűlésben. Úgy fogalmazott: egy képviselő feladata az is,  hogy segítse az állami és európai uniós források lehívását is.  

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni  választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a  térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési  képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást  április 12-én tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában