Ország-világ

2015.03.27. 17:56

Feljelentést tett a minisztérium a végrehajtói kamara miatt

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt feljelentést tett az Igazságügyi Minisztérium ismeretlen tettes ellen a végrehajtói kamaránál végzett audit alapján.

A jogi és pénzügyi auditorok jelentésének elemzése során a tárca több meg nem nevezett ponton és több kérdésben is olyan körülményeket észlelt, amely kapcsán felmerült a bűncselekmény elkövetésének a gyanúja - írta közleményében a tárca.

A minisztérium korábban felügyeleti jogkörében eljárva rendelte el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara teljes körű átvilágítását és működésének auditálását. A közlemény szerint a tárca feljelentést tett a Budapesti Nyomozó Ügyészségen.

A Mandiner március elején arról írt, hogy a kamara működéséről számviteli-gazdasági, jogi és informatikai jelentés is készült. A szervezet e szerint egyebek mellett több tízmillió forintos éves közgyűléseket tartott, s közel 40 millió forintot költöttek az egyik kereskedelmi csatornán futó sorozatban való megjelenésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában