Ország-világ

2014.08.12. 08:18

Bombafenyegetést kapott Toronto elvonókúráról visszatért polgármestere

Rob Ford torontói polgármestert hétfőn elektronikus üzenetben fenyegették meg, hogy felrobbantják a kanadai nagyváros önkormányzati épületét, ha nem mond le.

[namelink name="Rob Ford"] - aki kompromittáló videofelvételek hatására tavaly elismerte, hogy fogyasztott már kábítószert - nemrégiben tért vissza hivatalába arról a kéthónapos elvonókúráról, amelyet egy alkohol- és drogproblémákat kezelő központban töltött.

A fenyegetést tartalmazó e-mailt nem neki, hanem bátyjának Dougnak küldték, aki szintén önkormányzati képviselő. A névtelen levélíró - aki szerint a fivérek káoszt okoztak a városban - azzal fenyegetőzött, hogy pokolgépet robbant az épületben, ha a két férfi 24 órán belül nem mond le és nem távozik onnan.

A rendőrség átkutatta az épületet, de robbanószerkezetet nem talált.

Torontóban októberben tartanak polgármester-választást. Rob Ford duplázni szeretne, ám a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint csak a második-harmadik helyen áll a jelöltek népszerűségi listáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában