Szeretetnap Balázsért

A Duschenne-féle izomdisztrófiában (DMD) szenvedő Wurczinger Balázs támogatásáért fognak össze egy szeretetnap keretében szombaton Lébényben.

Mészely Réka

A lébényi Wurczinger Balázs Duschenne-féle izomdisztrófiá­ban (DMD) szenved. A 2001-es születésű fiatalembernek két és fél éves korában derült ki a betegsége. A DMD az izmok teljes leépülésével jár. 10 éves korában elveszítette a járóképességét. Fokozatosan gyengül kezeinek ereje. Egyre nehezebbé válik a légzése, amihez több mint fél éve egy gép járul hozzá.

 

A kamasz rajong a buszokért, komoly gyűjteménnyel rendelkezik, kiállításon is bemutatta már kincseit. Állatbarát, szeret új helyeket megismerni, kirándulni és zenét hallgatni.

Balázs javára szerveznek szombaton szeretetnapot a lébényi sportpályán. A szeretetakció egyébként öt éve Rábacsécsényben indult.

 

A mostani rendezvény szombaton délután fél 4-kor indul. Fellép a Lébényi Nyugdíjas Kör, Horváthné Hollenczer Anita előadóművész, a HungaRocky Táncegyesület, a Haller-mazsorettcsoport, Kiss Claudia előadóművész, a Kajos Dalkör. Az este folyamán szórakoztat a Starlight Dance SE, Venczel-Kovács Zoltán, a Győri Nemzeti Színház színésze, Nagy Gréti és a Hoppáré. A kísérőprogramok között találunk rendőrautó-, tűzoltóautó- és kutyabemutatót. Ízelítőt kaphatunk közelharcból, s a lébényi motorosok is felvonulnak.

 

Este 6 órától a markotabödögei öregfiúkkal mérkőznek a helyiek, lesz Bonsai Aikido- bemutató. Finom ételek között is válogathatunk.

 

A szeretetnapra a belépés ingyenes, becsületkassza működik, a teljes bevételt Balázsnak adományozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!