Ősztől újra nyugdíjasegyetem

,,Ez olyan kezdeményezés, amit soha nem szabad abbahagyni" - jelentette ki Árvay István polgármester a Mosonmagyaróvári Nyugdíjasegyetem tegnapi diplomaátadó ünnepségén. Összesen 367 hallgató vehette át oklevelét.

Méhes Ákos

A Kisalföld, az önkormányzat és a helyi egyetemi kar által szervezett nyugdíjasegyetem ötödik évfolyamát zárták a tegnapi diplomaátadó ünnepséggel. Árvay István polgármester hangsúlyozta: a hallgatók példát mutatnak a fiatalabb korosztálynak, hogy akkor is érdemes tanulni, amikor ennek már nincs tétje. Árvay István felidézte az elmúlt hónapok színvonalas előadásait és mint mondta: reméli, hogy ősszel is legalább ennyi hallgatója lesz majd a következő tanév nyitó előadásának.


Győzteseknek nevezte a nyugdíjasegyetem hallgatóit Vida István, a Kisalföld szerkesztőségvezetője, hiszen részesei lehettek annak a lehetőségnek, amivel életminőségüket javíthatták, s részesei és győztesei a Kisalföld közösségi kampányainak is. Hozzátette: a megyében több ezer rendszeres résztvevője van a nyugdíjasegyetem előadásainak. A szerkesztőségvezető beszélt a lap legújabb közösségi kampányáról a győri stroke-központ létrehozása érdekében. Kiemelte: felhívásunkra alig három hét alatt közel húszmillió forintot fizettek be olvasóink. „Ez az önök sikere és győzelme" – tette hozzá.


Dr. Varga Zoltán az elmúlt tanévről tett jelentésében elmondta: összesen 485 jelentkezőt regisztráltak, közülük 367 hallgató teljesítette az előírt óralátogatási követelményeket. Ők vehetik most át diplomájukat. 

Nyugdíjasegyetem zárás Mosonmagyaróváron


Nagyszerű kezdeményezésnek nevezte a nyugdíjasegyetemet dr. Schmidt Rezső dékán, aki szerint az egyre nagyobb érdeklődés jól mutatja, hogy az ismeretszerzés nem csak a fiatal korosztály kiváltsága. Az élethosszig tartó tanulás fontosságát hangsúlyozta. „Ma már senki sem mondhatja azt, hogy elegendő az iskolában megszerzett tudás. Időről időre meg kell azt újítani. Akkor is van értelme tanulni, ha azt csak a magunk örömére, épülésére tesszük" – fogalmazott a dékán. Hozzátette: folytatni fogják ezt a programot. Fazekas Imre, az Óvári Gazdászok Szövetségének elnöke boldog, szép időknek nevezte az egyetemen eltöltött éveket, amelyek ebben az esetben nem érnek véget az ötödik tanév végével, hiszen ősztől ismét a nyugdíjaspadokba ülhetnek a hallgatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!