Flesch Karácsony és Adventi hétvége

Sokszínű programok várják a gyermekeket, családokat, felnőtteket egyaránt idén is az adventi hétvégéken és szilveszterkor Mosonmagyaróváron, a Flesch Központban és a Magyar utcán.

kisalfold.hu

A Flesch Központban december 3-tól látható a Karácsony Kiállítás, ahol bemutatkoznak városunk virágboltjai és szállodái kreatív ötleteikkel. Ekkor nyílik és december 10-ig látogatható a Játék és Kisvasút kiállítás a Flesch Központban. A játék tárlat törzsanyagát Thomas Pajer Dirk magángyűjtő anyagából válogatták, ahol láthatóak lesznek TT villanyvasút-modellek és egy terepasztal is.


A Flesch Központban két hétvégén is színes és egész napos gyermekprogramok várják majd az érdeklődőket. December 3-án délelőtt 10 órától a Mikulás Napon játszóházak (virágkötészet, mackókészítés, gyertyamártás, szaloncukor és grillázskészítés), kézműves foglalkozások, arcfestés, csillámtetoválás, karácsonyi dekorációk vására, forralt bor, tea, puncs, bejgli és egyéb ünnepi finomságok várják az érdeklődőket. Délután 4 órakor pedig a Gyufaárus lány című előadást tekinthetik meg a gyerekek és szüleik. December 4-én az előző napi kínálatot kiegészíti még a Csillagszóró Játszópark óriás fajátékokkal. Délután fél 3-kor kezdődik az aulában a Mikuláscsalogató ünnepség. Fél 5-től a Télapó Karácsonya című zenés mesejáték kezdődik. December 10-én délelőtt 10 órától adventi játszóházakkal (gyöngyözés, nemezélés, horgolás, szappankészítés) és a már előző hétvégén megismert programokkal várnak mindenkit. Délután 4 órakor az Alma Együttes koncertezik. Az Egy asztalnál című program vendége délután 15 órától Komka Tamás, akivel felidézik a régmúlt karácsonyait, összehasonlítva napjaink ünnepével.


 



A Magyar utcán november 25-én nyílt a Karácsonyi Vásár és egészen december 31-ig vár mindenkit a történelmi belvárosban. A Téli Fesztivál színes programjai december 16-tól 19-ig szórakoztatják a látogatókat. December 16-án délután 4 órakor a Mosonmagyaróvári Ütő Együttes vonulása és fellépése nyitja az idei Téli Fesztivált. December 17-én már délelőtt 10 órától kezdődik a kézműves vásár, amely egész nap várja az érdeklődőket. A kézművesek mellett egész nap lesz játszóház – mézeskalács sütöde, gyertyamártás és díszítés, organza illat zsákok készítése, világító papírváros - papírcsodák, Csillagszóró Játszópark - óriás fajátékok. Délután fél 4-től tekinthetik meg „Ha eljön majd karácsony" címmel a Theatrum Ad Flexum karácsonyi műsorát. December 18-án délután fél 4-kor karácsonyi áhítat, közös éneklés lesz a templomtéren, majd szeretet kalács osztása a Szent György Lovagrend jóvoltából. December 19-én délután 5 órától a Mofém Fúvószenekar, a Kühne Fúvószenekar karácsonyi műsora után Pásztor Ádám és Horváth Mónika színművészek énekes zenés műsorával zárul az adventi hétvége. A Téli Fesztivál alatt ingyenes körhintázás várja a gyerekeket a Kozári Vidámpark közreműködésével.


A Városi Szilveszter hagyományosan a Deák téren lesz az év utolsó napján 23 órától. A jó hangulatért idén a Koktél Zenekar felel. Éjfélkor pedig hagyományosan az újévköszöntő tűzijáték várja az érdeklődőket.


A Flesch Központban Flesch–El Paso Szilveszteri Party nyit este 8 órától, ahol latin amerikai táncshow, live DJ, animáció, modern és retro tánczene vár mindenkit. A 4.900 forintos belépőjegy tartalmazza a welcome drinket, a svédasztalos hideg vacsorát, az éjféli falatokat és egy pohár pezsgőt. Csak elővételben váltható.


A Flesch Központ december 5-től 14-ig a Családok Átmeneti Otthona javára vár tartós élelmiszert, játékokat, ruhákat, könyveket. Kérik, hogy olyan ajándékokat csomagoljanak be, amelyeket maguk is szívesen fogadnának. A csomagoláson tüntessék fel a doboz tartalmát és, hogy milyen korú gyermeknek szánják azt. Cél együtt feldíszíteni ezekkel az ajándékokkal a Flesch karácsonyfáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!