Építési törmeléket vittek a községtábla mellé Ásványrárón

Olvasónk szerint Ásványráró falubejáratánál egyre nagyobb lesz egy sitthalom.

kisalfold.hu

Állítólag már megjelentek ott a patkányok is. Olvasónk üzenetében arról is tájékoztatott, hogy „már a polgármesteri hivatalnak is szóltam, de azóta se hordták el a törmeléket".

Így nézett ki a terület eredetileg.

Így nézett ki a terület eredetileg.

Így pedig utána.


Megkerestük az érintett hivatalt. Frank Szilvia jegyző a következőkről tájékoztatta lapunkat. Az ügyről egy lakossági kérdés Ásványráró Facebook-oldalán üzenet formájában érkezett. Bár a kérdés felvetésének fóruma és jellege nem tette indokolttá hatósági eljárás megindítását, a jegyző és Tatainé Popp Rita polgármester is foglalkozott az üggyel.

 

A szóban forgó ingatlan tulajdonosa a terület feltöltésével a szomszédos ingatlanon található Tüzépét kívánta volna bővíteni. Előzetesen azonban nem tájékozódott ennek lehetőségeiről. Az ingatlan tulajdonosát felszólították, hogy a jogszabályok szerint 15 napon belül állítsa helyre az állapotokat, ellenkező esetben hivatalból eljárás indul ellene. A patkányok pedig már ezelőtt is jelen voltak azon a területen. Megjelenésüknek így semmi köze sincs az ott lerakott törmelékhez.


A jegyző megjegyezte: sajnálatosnak tartja, hogy a panaszos azonnal a nyilvánossághoz fordult „ahelyett, hogy a mindenhol elérhető címeink, telefonszámaink egyikén felvette volna velünk a kapcsolatot".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!