Fiatalos lendülettel a Rotary élén

Gláser Márton táncos továbbtanulását segíti, továbbra is támogatja az Ajándékozz életet! rászorulókat segítő programját a mosonmagyaróvári Rotary.

Mészely Réka

– Három éve vagyok tagja a mosonmagyaróvári klubnak, melynek munkáját azóta kincstárnokként segítettem. Így gyorsan beleláttam a Rotary működésébe. Pártolókkal vettem fel a kapcsolatot, de az önkormányzattal, a szociális ágazat szervezeteivel is együttműködtem – magyarázza a közgazdász-könyvelőként tevékenykedő, 38 éves új klubelnök, Szőcs Attila. 

Szőcs Attila

Szőcs Attila

– Az egyik szívügyem a Gift of Life, azaz Ajándékozz életet! nemzetközi programunk. Ebben határon túli magyar gyermekek életmentő szívműtétjét finanszírozzuk. Korábban már a Malom Caféval együttműködve gyűjtöttünk pénzt, ennek folytatását tervezzük. Hasonlóan jó kezdeményezésnek látom a Rotary gyermekbénulás megfékezésére indított nemzetközi kampányát – mondja Szőcs Attila.


Újdonság a klub életében, hogy a nagycsaládosok, hajléktalanok támogatása mellett ezúttal egy fiatal tehetséget is segítenek pályáján. A mosonmagyaróvári Gláser Márton a Salzburg Experimental Academy of Dance iskolában folytatja tanulmányait ösztöndíjasként. 


– Márton első évi tandíja felét átvállalta a klub. Bízunk benne, hogy amit Salzburgban tanul, azt itthon kamatoztatja majd és továbbadja tudását – fűzte hozzá a Rotary elnöke. Tervezi még, hogy a megyénkbeli rotarystákkal, de a helyi lionokkal is szorosabb kapcsolatot ápoljanak. 


– Iskolásoknak is indítanánk egy olyan programot, mely során azt tanulhatnák meg, mit tehetnek a mindennapi életben a bajba jutott emberekért, akkor, ha valaki rosszul lesz vagy balesetet szenved – zárta a friss klubelnök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!