Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Népviseletben Ferenc pápa csíksomlyói miséjén

"Mutassuk meg minél többen kultúránk ezen kiemelkedő értékét a világnak" - áll a székely megyék vezetőinek felhívásában.
Közös felhívásban biztatják a székely megyék vezetői a székelyeket arra, hogy vegyenek részt népviseletben Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói miséjén.

Borboly Csaba, Hargita megye, Tamás Sándor, Kovászna megye és Péter Ferenc, Maros megye tanácsának elnöke az MTI-hez eljuttatott közös felhívásban úgy értékelte, hogy Szent Péter utódjának az első erdélyi látogatása történelmi esemény lesz egész Székelyföld, egész Erdély és az egész Kárpát-medence számára. Ezért javasolták, hogy azon a napon, amikor a világ figyelme Csíksomlyóra és a térség lakóira irányul, minél többen viseljék a hagyományos székely viseletet.

"Mutassuk meg minél többen kultúránk ezen kiemelkedő értékét a világnak" - áll a felhívásban. A megyeelnökök azt is jelezték, hogy szívesen veszik, ha a népviseletbe öltözött székelyek fényképet készítenek magukról az esemény során a csíksomlyói hegynyeregben, és ezt közzéteszik a közösségi oldalukon a #NyeregbenaViselet és a #pápalátogatás címkéket használva.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszadozott a fegyverével, agyonlőtte társát egy francia rendőr

Játszadozott a fegyverével, agyonlőtte társát egy francia rendőr
A golyó a fején találta el a fiatal nőt. Tovább olvasom