Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Gyász! Meghalt az ismert német színésznő

Hatvanéves pályafutása alatt a csupán 160 centiméter magas Hannelore Elsner mintegy 200 szerepet játszott el.
Rövid betegség után 76 éves korában meghalt Hannelore Elsner német színésznő - közölte a család ügyvédje.

A mintegy 200 film és tévéfilm, -sorozat, köztük A felügyelőnő című népszerű német krimisorozat címszereplőjénél súlyos betegséget állapítottak meg a közelmúltban - közölte az ügyvéd részletek ismertetése nélkül. Hannelore Elsner vasárnap hunyt el.

Az 1942-ben született Elsnert Németországban a második világháború utáni német film egyik leghíresebb színésznőjeként ismerték.

"Hannelore Elsner mindenkinél jobban meghatározta a német mozit és filmet. A német filmipar nagy veszteséget szenvedett" - mondta Martin Moszkowicz, a Constantin Film német produkciós és filmforgalmazó cég vezetője.

Hatvanéves pályafutása alatt a csupán 160 centiméter magas Elsner mintegy 200 szerepet játszott el. Első díját, a német filmszakma Aranykameráját 29 éves kapta meg Csehov Ivanov című darabjában Szása szerepének alakításáért.

1961-ben kezdett el filmezni, a televíziózásban az 1994 és 2006 között futott A felügyelőnő című sorozatban volt a legsikeresebb. Utolsó filmjét a Kirschbluten & Damonen című filmdrámát idén mutatták be Németországban.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Notre Dame: megkezdték a leégett tető helyének lefedését - fotók

Notre Dame: megkezdték a leégett tető helyének lefedését - fotók
A ponyvázás azonban csak átmeneti megoldás, amelyet egy hatalmas "esernyő" vált majd fel. Tovább olvasom