Lakossági fórum

2023.02.13. 09:32

Lakossági fórumot rendeztek a Gesztenye fasori csapadékvíz-elvezető csatorna építéséről Tatán

Lakossági fórumot szervezett az önkormányzat a Vasút utcában és a Gesztenye fasorban épülő csapadékvíz-elvezető csatorna kivitelezési munkáiról az érintett városrészeken élőknek.

Kiss T. József

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében közel egymilliárd (998 millió 220 ezer) forint európai uniós támogatásból és kormányzati kiegészítésből kb. 1400 méteres szakaszon valósul meg az Újhegyi úti vízfolyás zártszelvényének átépítése. A fejlesztés célja, hogy a csapadékvíz-kiöntésektől veszélyeztetett utcákban megfelelő vízelvezetési rendszer épüljön ki, ezáltal biztonságosan képes legyen elvezetni a végső soron a Malom-patakba és onnan az Által-érbe kerülő, egyszerre nagy mennyiségű csapadékot. A munkálatok tavaly augusztusban kezdődtek és a tervek szerint idén nyáron befejezik be ezt a jórészt föld alatti munkát. Lakos Zsuzsanna, a Városfejlesztési és Projektiroda vezetője foglalta össze az összesen több mint egymilliárd forint értékű beruházást. 
A kivitelezés hamarosan nagyon fontos szakaszához érkezik, ugyanis márciusban a munkálatok elérik a Bacsó Béla főutat, emiatt pedig jelentős forgalmirend-változás lesz az érintett területen, többek között a Bacsó Béla úton kívül a Gesztenye fasort, a Zrínyi és a Honvéd utcát érinti. 

Rigó Balázs alpolgármester elmondta: a lezárás ideje alatt a Bacsó út egyik sávja járható marad, tehát teljes útlezárás- sal nem kell számolni. A közelben lévő vasútállomás megközelítése továbbra is folyamatosan biztosított lesz. Azoknak pedig, akik a másik irányból a város felé közlekednek majd, a Honvéd utca felől alakítanak ki egy útvonalat azért, hogy a vasútállomáshoz el tudjanak jutni autóval vagy autóbusszal. 

A munkálatok már a vasútállomás épülete előtt tartanak és a kivitelezés folytatódik majd a Vasút utca egy részén is. 

A fórum résztvevői rövid áttekintést is kaptak a beru- házás eddigi szakaszairól. Természetesen kérdéseket is intézhettek a jelen lévő Michl József polgármesterhez és a kivitelező cég ügyvezető igazgatójához, Páli Gáborhoz. Néhányan felvetették, hogy ingatlanjuk megrepedt a munkálatok kezdete óta, illetve, hogy reggelenként a munkák miatt nehézkes kiállni az udvarukról az autóval. A repedéseket kivizsgálják, ha jelzik a hivatalnak, ígérte meg a városvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!