Komárom és környéke

2015.09.07. 23:43

Embercsempész vitte halálba a szír családapát - videóval

Fejenként 450 euróért vitte volna Ausztriába a szír családot az 30 éves osztrák férfi. Tatabányánál hajtott szalagkorlátnak. Pozitív lett a drogtesztje.


Fejenként 450 euróért vitte volna Ausztriába a szír családot egy 30 éves osztrák állampolgár 2015. szeptember 7-én. A bevándorlók Budapesten szálltak be a gyanúsított személygépkocsijába, de úti céljuk helyett csak az M1-es autópálya 62. kilométerszelvényéig jutottak. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint A. A. a sztráda külső forgalmi sávjában járműve jobb elejével nekiütközött egy kamionnak, majd az elválasztó szalagkorlátnak. A baleset következtében a kocsi jobb első ülésén utazó férfi a helyszínen életét vesztette, családját, két szír állampolgárságú felnőttet és két, szintén szír állampolgárságú gyermeket mentők szállították kórházba.

 

A járművezetőt a rendőrök a kórházi ellátását követően előállították a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol vele szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak. Az eredmény pozitív lett, így az embercsempészés bűntette és halált okozó járművezetés bódult állapotban bűntett elkövetése mellett A. A.-t kábítószer birtoklása vétség elkövetésével is meggyanúsította a rendőrség. A férfit a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását  - írja a police.hu.

 

Hétfőn írtuk:


Halálos autóbaleset történt az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a 64. kilométerszelvényben hétfő délután, egy személygépkocsi ütközött a szalagkorlátnak - írja a police.hu.

 

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu


Az autót egy osztrák állampolgár vezette, a baleset áldozata pedig egy szír állampolgárságú férfi. Vele utazott a családja is, őket a mentő kórházba szállította.


A 30 éves osztrák sofőr az eddigi adatok szerint pénzért vitte Nyugat felé a bevándorlókat.


Ellene embercsempészés és halálos közúti közlekedési baleset okozása miatt nyomoz a rendőrség. Gyanúsítotti kihallgatása még tart.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!