Mit hoz 2022?

2022.01.01. 05:17

Felemás év előtt állunk az asztrológus szerint

Szaturnuszt Jupiter váltja 2022-ben a nyugati asztrológiában, ami azt jelenti, hogy a szűkülés, a visszahúzódás, a szabályok bolygójának helyébe a bővülés, a bőség, az új lehetőségek planétája lép. Csakhogy Jupiternek is vannak árnyoldalai, miközben a világ olyan kihívásokkal néz szembe, mint a koronavírus-járvány, a globális infláció, valamint a természeti katasztrófák. És akkor a párkapcsolati problémákat még nem is említettük.

Wurmbrandt András

Jupiter ásványa a vörös jáspis, színe a bíborlila, gyümölcse a nagy szemű szőlő, itala a bor, lakhelye a napsütötte hegyek.

Imolai Judit, asztrológus érdeklődésünkre elmondta, a jövő évet meghatározó Jupiter a Halak zodiákus jegyben fog haladni, ami nem lesz mindig problémamentes. A bolygót a római főistenről nevezték el, akinek nagysága és képességei olykor túlkapásokba csaptak át. Ha az ember is azt érzi, bármit megtehet, ha túlköltekezik, falánk, nem kontrollálja a haragját, akkor ezek mind visszaüthetnek akár az egyén, akár a tömegek szintjén.

 

A járvány jövőre is velünk marad

 

Imolai Judit beszélt a koronavírus-járványról, amelyről azt mondta, ha az ember nem az ég törvényei szerint él, akkor történik valami, hogy észbe kapjon, és fordítson az útján. A Bibliában ilyen Noé és az özönvíz története, a Bábel tornya, vagy a pusztító tűzvész és a járványok, amelyek mind megtisztulási lehetőségek. Kiemelte, a természet jelei alapján a világon nagyon nagy a baj, mi lehet, hogy nem érzékeljük közelről, de rengetegen éheznek, jelentős a környezetszennyezés és kiapadnak erőforrásaink. Azt viszont érzékeljük, hogy nálunk is megjelent a kertekben a dióburok-fúrólégy, a poloska és a leveleket károsító vírusok. Ugyanígy, az embert is támadja egy vírus, és ha túl leszünk rajta, akkor majd jön másik, tehát meg kell tanulnunk együtt élni ezekkel, és úgy kihasználni erőforrásainkat, hogy ne nullázzuk le sem az immunrendszerünket, sem a Földet – hangsúlyozta. Az asztrológus úgy fogalmazott, az emberek egészségi állapota általánosságban rossz, és bár a Biblia is leírja, hogy vannak természetes gyógynövények és emberi orvosságok is, amik az Isten akarata alapján segíthetnek, el kell fogadni, hogy van, amikor nincs segítség. A járványok velünk maradnak, nekünk pedig meg kell tanulnunk kincsnek tekinteni az egészséget, karbantartani testünket, lelkünket, földünket, és rendelkeznünk kell istentudattal, magasabb célokhoz kötődve. A léleknek van egy nemes útja, aki morálisan jóra törekszik, van életcélja, tud fohászkodni, az a járványhelyzetet is sikeresen tudja átvészelni – jegyezte meg. 

Imolai Judit asztrológus

 

Az asztrológus úgy számol, hogy a covid-pandémia végigkíséri a következő évünket is, igaz enyhébb formában, kevésbé erős szigorításokkal, és valamikor 2023 tavaszán cseng majd le.

 

Most kell takarékoskodnunk a pénzünkkel

 

Imolai Judit kitért arra is, hogy 2022. június 5. és október 22. között a Szaturnusz, mint sorsbolygó, valamint július 28. és október 23. között a Jupiter, mint a lehetőségek planétája retrográd mozgásban lesz, ez pedig a pénzügyek tekintetében azt jelenti, hogy nem jönnek majd be azok az összegek, amikre számítunk. Hogy mi lesz ennek az oka, azt nem tudni, de az embereknek most takarékoskodniuk kell, és úgy kell gazdálkodniuk 2022-ben, hogy ne engedjenek a „költekező” Jupiter csábításának. Az asztrológus senkinek nem javasolja a hitelfelvételt a következő évben, sőt, ha lehet, akkor a meglévő hitelek mielőbbi kiegyenlítésére biztat. Ugyanakkor azt mondta, a szabályok nem fognak működni a retrográd időszakban, a jó példák viszont igen, ezért keressük magunk körül azokat, akikről példát vehetünk, a megtakarításainkat pedig fektessük olyan dolgokba, amik előrevisznek, és amik a jövőt szolgálják.

 

A párkapcsolatok alapja a szeretet lesz

 

Jupiter, a szentségesítés bolygója 2022. december végéig a Halakban, a szeretet zodiákusában fog járni, ami azt jelenti, hogy jövőre sok olyan kapcsolat születik, amelynek alapja a szeretet, az érzelmekkel történő kapcsolódás lesz. A már meglévő kapcsolatok pedig az elrendeltettségben bízhatnak, és azok fognak jól működni, amelyekben univerzális szeretet van, a „nem tudom megmondani, hogy miért, de jó vele lenni” érzése – fogalmazott Imolai Judit. 

Asztrológiai rajz a Jupiter évének kezdetéről

 

Ugyanakkor az, hogy a Vénusz a közelgő december 21-i téli napfordulót és az újévet a Bak zodiákusban, és ráadásul retrográd mozgással kezdi, nem jelent jót sem a pár-, sem az üzleti kapcsolatokban – hangsúlyozta, és arra figyelmeztetett, hogy mielőtt a felek válogatott bántásokat vágnának a másik fejéhez, keressenek külső segítséget, vagy inkább legyenek csendben, és várják meg, amíg az idő kúrálja a felfokozott konfliktushelyzeteket. 

 

Kommunikációs szempontból nehéz idő jár 2021. december 19-től 2022. január 28-ig! A kérdéseinken ebben az időben már az is segít, ha alszunk rá egyet.

 

Az asztrológus szerint különösen jövő év márciusától van szükség sok türelemre a kapcsolatokban, de érdemes akár szakemberhez is fordulni azoknak, akik végképp nem tudják kezelni a problémákat. Hozzátette, révbe jutott kapcsolatok működhetnek a közös rutin, a monotonitás mentén ebben az időszakban, ahol pedig nem működik, ott keressük a közös értékeket, de ha kell legyünk önállóak, és kezdjünk új életet - bár ez utóbbi leginkább az üzleti életben lesz jellemző. Különösen a médiaipar, illetve a könyvkiadás élhet meg megrázkódtatásokat ebben az időszakban. Aki váltásra kényszerül, az törekedjen a hitelességre, mert az lesz az egyik legnagyobb kincs 2022-ben. Termékek tekintetében pedig a vízzel, az élelmiszerrel, az energiával érdemes majd foglalkozni, illetve személyes időbeosztásunkat, egészségünket kell fejlesztenünk.

 

Imolai Judit megjegyezte azt is, az egymásnak rendelt kapcsolatok működni fognak, és mivel Jupiter egy nagyon termékeny isten, várhatóan a születések száma is növekedni fog.

 

Az asztrológus végezetül úgy fogalmazott: „Most menjetek olvasni, olyan regényeket, amelyek a boldogságkeresésről szólnak, így például Jókai Aranyemberét, mert az előttünk álló év is végső soron a boldogság utáni vágyakozásról fog szólni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában