Kék hírek

2019.03.13. 18:36

Megúszhatja a 6 éves Leonetta gyilkosa

A szekszárdi kislány meggyilkolásával gyanúsított K. Dániel a Bors szerint 3 év helyett 1 év után kiszabadult a javítóintézetből.

Munkatársunktól

A 6 éves szekszárdi kislány meggyilkolásával gyanúsított férfi, K. Dániel a Bors szerint 3 év helyett 1 év után kiszabadult a javítóintézetből, és többször nyelt tűt.


Amikor K. Dániel rájött, hogy tudják, mit tett, öngyilkos akart lenni.


Az előzetes letartóztatását elrendelő bíró erre hivatkozott, amikor bejelentette, hogy a férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kell vinni legalább egy hónapos megfigyelésre. Ha úgy találják, hogy nem volt beszámítható állapotban a gyilkosság idején, elkerülheti a börtönbüntetést.


Brutális kegyetlenséggel végzett a kislánnyal

A szülei fél napig keresték a 6 éves kislányt, míg végül megtalálták a szekszárdi Séd patak medrében.


Ez március 8-án, péntek este történt. Akkor már halott volt. Azonnal látszott, hogy agyonverte valaki, azóta kiderült, hogy hatszor sújtottak le a fejére.

 


Nem sokkal később elfogták a 19 éves unokatestvérét, aki talán meg is erőszakolta Leonettát. Ezt egyelőre nem tudni, mindenesetre a fiatal férfi beismerő vallomásában már bevallotta, hogy ő a gyilkos, részleteket viszont nem árult el. Dánielt hétfőn tartóztatták le, miután lincshangulat alakult ki a Szekszárdi Járásbíróság épülete előtt. Az áldozat szülei kiabáltak neki, a rokonai.


Hamarabb kiengedték

A 19 éves fiatal férfi, aki 2 éve gyámság alatt áll, korábban is igyekezett már megúszni tettének következményeit.


A Bors információi szerint 2016-ban életveszélyesen fenyegetőzött, ezért került, akkor még kiskorúként, a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyére.


Folyt a nyála, olyan volt, mint egy zombi, folyamatosan gyógyszeres kezelés alatt állt. Az intézetben többször nyelt tűt, és öngyilkossággal is fenyegetőzött – írták.


Aki tűt nyel, azt kórházba viszik, ahonnan állítólag könnyebb megszökni. Azt nem tudni, pontosan mi történt, de a családja szerint 3 év helyett mindössze 1 évet töltött a javítóintézetben, vagyis valahogy elérte, hogy kevesebb büntetést kapjon.


A kislány megölését is megúszhatja, ha az elmeorvosi vizsgálat eredménye szerint nem büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!