Kék hírek

2019.06.08. 00:28

Három nap alatt elítéltek egy külföldit, aki pénzt csalt ki egy dél-koreai újságírótól

A csaló az utcán, egy pénzváltó előtt szólította le az újságírót, aki a Dunán történt baleset miatt jött Budapestre.

Pénzt csalt ki egy külföldi egy dél-koreai újságírótól, aki a Dunán történt baleset miatt tartózkodik Magyarországon. Az elkövetőt három nap alatt bíróság elé állították és elítélték - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken honlapján.


A vád szerint egy külföldi férfi kedd este az V. kerületben, egy pénzváltó előtt szólította meg a dél-koreai újságírót. Felajánlotta neki, hogy forintra váltja valutáját, azonban valójában forgalomból kivont belorusz rubelt adott át, és távozott az átvett 500 amerikai dollárral.

    

A dél-koreai újságíró ellenőriztette a pénzt, majd rendőri segítséget kért. Az újságíró a csaló után ment, meglátta, és visszatartotta, amíg a rendőrök odaértek. Az elkövető ekkor visszaadta a valutát, így az okozott kár megtérült.

    

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a külföldi elkövetőt három napon belül bíróság elé állította csalás vétsége miatt. A bíróság pénteken csalás miatt bűnösnek mondta ki a vádlottat, és 4 hónap fogházbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.

    

Az ítélet jogerős - olvasható az ügyészségi közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!