Kék hírek

2017.05.31. 20:49

Gyrokopter zuhant a vasúti felsővezetékre Sárvár közelében

A gabonatáblában akart landolni a pilóta, miután észrevette, hogy gond van a gépével. Balul sült el az akció, a vonatok is késnek.

munkatársunktól

Egy osztrák pilóta Sárvár irányából Szombathely felé repült, amikor észlelte, hogy valami baj van a géppel és megpróbált landolni a gabonatáblán, de a süllyedő gép nekiütközött egy elektromos vezetéknek. A gyrokopter végül egy gabonatáblára zuhant a 88-as főúton a vasúti átkelő mellett - írja a nyugat.hu.


A műszaki mentést végző sárvári hivatásos tűzoltók kiemelték a járműből a beszorult pilótát, akit a mentők a helyszínen ápolnak - közölte a katasztrófavédelem. Az első információkkal szemben az osztrák pilóta nincs életveszélyben, a 25 ezer voltos vezeték átszakításakor sem szenvedett áramütést. A férfinek a lába törött, eszméleténél volt, amikor betették a mentőhelikopterbe. 

 

Fotó: nyugat.hu / Tánczos Mihály

Fotó: nyugat.hu / Tánczos Mihály


A műszaki mentés idején teljes az útzár a 88-as úton, a rendőrök a Sárvár felől érkezőket Ikervár, míg a Szombathely felől közlekedőket Hegyfalu irányába terelik.


A helyszínelés ideje alatt a vasúti forgalom is áll, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják Porpác és Ölbő-Alsószeleste állomások között – idézi a GYSEV sajtóközleményét a vaol.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!