Választás 2022

2022.03.24. 10:14

Tájékoztató a választásról és a népszavazásról a győri lakcímmel rendelkezőknek

kisalfold.hu

Forrás: MW

Győr Megyei Jogú Város Helyi Választási Irodája tájékoztatja a győri választópolgárokat a 2022. április 3-ai országgyűlési képviselők általános választásával és az azzal közös eljárásban lebonyolított országos népszavazással kapcsolatban a következőkről:


 

A  SZAVAZÁS NAPJA ÉS IDEJE:

2022. április 3. (vasárnap) 06:00-19:00


 

A győri lakcímmel rendelkező választópolgárok a lakcímük szerinti szavazókörben adhatják le személyesen szavazatukat.

Aki a szavazás napján, Magyarország területén, de a magyarországi lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő szavazókör területén tartózkodik, átjelentkezésre irányuló kérelmet nyújthat be a lakcíme szerinti helyi választási irodához. Átjelentkezni bármelyik magyarországi településre (budapesti kerületbe) lehet.

Átjelentkezési kérelem beérkezési határideje 2022. március 25. péntek 16.00 óra

Minden településen (budapesti kerületben) csak egyetlen szavazókört jelöltek ki az átjelentkezéssel szavazók részére, mely Győr esetében a 97. számú szavazókör Győr, Jókai út 21. szám alatt (Révai Miklós Gimnázium hátsó bejárata).


 

SZAVAZÁS MÓDJA

Szavazni csak személyesen, a lakcím szerinti szavazókörben lehet.

Amennyiben valaki egészségi állapota, fogyatékossága, fogvatartása miatt nem tud személyesen megjelenni, kérheti, hogy mozgóurnával szavazzon. A mozgóurna iránti kérelmet a választópolgár 2022. március 30-án (szerdán) 16.00 óráig a helyi választási irodához, a szavazás napján, 2022. április 3-án 12.00 óráig ügyfélkapun vagy írásban az illetékes szavazatszámláló bizottsághoz nyújthatja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!