Bajnokok Ligája

2019.10.04. 10:17

Női kézilabda BL – Audi ETO-Sävehof 35-23 – fotók

Az Audi ETO 12 góllal bizonyult ma jobbnak svéd ellenfelénél.

kisalfold.hu

Fotó: Mészáros Mátyás

1. perc: Zöldben az ETO, sárga-feketében a svéd csapat. A vendégek kezdik a meccset Börjenssonnal a kapuban, Forsberg, Örtop, Lundbäck, Pettersson, Dano pedig mezőnyben a kezdőcsapat a Sävehofnál. Az ETO kezdője: Kiss Éva, Edwige, Knedlikova, Brattset, Oftedal, Amorim, Nze-Minko.

2. perc: Passzívból Örtop a bal szélről a kapufát találja el. A győri csapaté az első gól, Amorim átlövése a hálóban. 1-0.

3. perc: A kapufa kisegíti Kiss Évát, a túloldalon Brattset be tud fordulni, és gólt szerez. 2-0.

4. perc: Cardell lövését megfogja Kiss. Brattset góljával három gól az ETO előnye. 3-0.

5. perc: Cardell lövését megint megfogja a győri kapus. Brattsethez kis szerencsével jut el a bejátszás, de ez sem akadályozza meg őt a gólszerzésben. 4-0.

6. perc: Győri labdaszerzés, Nze-Minko kerül helyzetbe, de szorongatott pozícióból kell lőnie, Börjensson pedig védeni tud. Időt kérnek a vendégek. Petterson kerül lövési helyzetbe, de mellé lő. Pár másodperccel már ő kap sárgát a túloldalon.

7. perc: A támadásnál Edwige-et váltó Fodor eredményes a bal szélről. 5-0.

8. perc: Petterson lövését elsőre kivédi Kiss, az ismétlés azonban már a győri kapuban landol. 5-1. Nze-Minko lövését a túloldalon védi Börjensson.

9. perc: Nze-Minko labdát szerez, nincs újabb svéd gól.

10. perc: Brattset vonalra lép, gyorsan indítanak a vendégek, Forsberg értékesíti a helyzetet. 5-2. Brattset fél perccel később már nem hibázik. 6-2.

11. perc: A bal szélről Örtop talál a győri kapuba. Knedlikova válaszol rá a jobb szélről. 7-3.

12. perc: Jó Edwige blokkja, de marad a labda a svédeknél. Forsberg átlövése a hálóban. 7-4. Edwige marad benn támadásban, beállóból ő lő kapu fölé.

13. perc: A felső lécen csattan a svédek lövése, aztán másodperccel később a bal kapufán a győri próbálkozás.

14. perc: Lagerbon töri át a győri falat. Knedlikova góllal válaszol a gólra. 8-5.

15. perc: Nze-Minko kap sárgát, aztán Lagerbon lő kapu mellé.

16. perc: Amorim passzával nem tud befordulni Edwige, aztán Amorim lő, de pontatlanul. Hansen a pályán.

17. perc: Knedlikova ejti át a másik svéd kapust, Kroon Anderssont. 9-5.

18. perc: Brattset kap sárgát, büntetőt lőhetnek a vendégek. Lagerbon bedobja a hetest. 9-6.

19. perc: Brattset eredményes. 10-6. Kiss Éva elképesztő indítása után Oftedal dibja be a ziccert. 11-6.

20. perc: Dano szerez gólt, aztán gyors indítás után Örtop is betalál. 11-8.

21. perc: Bulatovic átlövését védi Kroon Andersson.

22. perc: Passzívból cunderezi a labdát a kapuba a bal szélről Mortensen. 11-9. Fodor lövése pontatlan.

23. perc: Kiss Éva védi Dano próbálkozását.

24. perc: Hansen felugrásból. 12-9. ismét Dano próbálkozik, ezúttal is Kiss Éva véd.

25. perc: Hansen talál ismét a kapuba. 13-9. Hansen labdát szerez, Dano lerántja: két percre kiküldik.

26. perc: Faluvégi is feliratkozik a gólszerzők közé, szépen fejezi be bal szélről az emberelőnyös akciót. 14-9. Kapus nélkül támad a Sävehof.

27. perc: A jobb szélről, Fodortól jön az újabb gól. Aztán svéd labdavesztés után majdnem egy félpályás gólt dob az ETO, de egy védekező svéd felugorva bedobásra tud menteni.

28. perc: Kiss véd, a túloldalon Amorim gólt szerez, igaz csak másodjára. 16-9.

29. perc: Lagerbon töri meg a Sävehof gólcsendjét. 16-10.

30. perc: Faluvégi lövését védi Kroon Andersson. A vendégek Forsberg révén betalálnak tíz másodperccel a félidő vége előtt. Öt másodperccel később büntetőhöz jut az ETO, Oftedal belövi. 17-11. Pettersont egyébként ki is állították két percre.

Félidő: 5127 a hivatalos nézőszám.

31. perc: Az ETO emberelőnyben kezdi a második félidőt. Lépéshibát fújnak Nze-Minkónál.

32. perc: Ismét kapus nélkül támadnak a vendégek, de nem jutnak lövéshez. Faluvégi lövését védi Börjesson.

33. perc: Jó a győri blokk, Oftedal összeszedi a labdát, és a svédek kapujáig robog vele. 18-11. Leynaud védi Lundbäck lövését.

34. perc: Puhalák szerez gólt. 19-11.

35. perc: Amorim két védővel a nyakában dobja a huszadik győri gólt. 20-11. Forsberg szépít. 20-12. Edwige válaszol gyors góllal. 21-12.

36. perc: Jól blokkol Amorim, aztán elkapkodja az indítást, szerencsére Leynaud a helyén.

37. perc: Puhalák köszön be ismét góllal Börjessonnak: tíz gól az Audi ETO előnye. 22-12.

38. perc: Bódira játssza ki a támadást az ETO, de a szélső nem találja el a kaput. A túloldalon Forsberg pontosabb. 22-13.

39. perc: Amorim nagy gólt szerez. 23-13. Dano gólja sem kicsi. 23-14. Nze-Minko ejtése pontatlan.

40. perc: Lindbergh Blohm eredményes a vendégeknél. 23-15.

41. perc: Nze-Minko nem adja fel, első győri BL-gólját mégiscsak ejtésből éri el. 24-15.

42. perc: Mindkét oldalon lövés nélkül ér véget a támadás. Időt kér a Sävehof. Nyitott védekezésre vált az ETO, Mortensen szalad be a szélről, és kap labdát tisztán. 24-16. Edwige lövése nem jó.

43. perc: Dano lövése erős és pontos. 24-17. Nze-Minko válaszol rá góllal. 25-17.

44. perc: A bal kapufáról jön ki Örtop lövése.

45. perc: Nze-Minko talpról, középről, a kapus lábai között talál a hálóba. 26-17. Rossz győri támadás után Börjesson indítása is pontatlan, Mortensen csak beleütni tud a labdába, amely így mellé megy.

46. perc: Megint nem jó a bejátszás a beállónak, Mortensen ezúttal pontosabb labdát kap, és be is dobja. 26-18.

47. perc: Támadó hiba az ETO-nál. Pattintott gólt szerez Dano. 26-19. A gyors győri akciónál a közönség szerint szabálytalanság történt, a török játékvezetők szerint nem.

48. perc: Pontatlanok a támadások mindkét oldalon, Bódi lövése mellé száll.

49. perc: Leynaud fogja Lundbäck lövését. Amorimmal szemben sem történt szabálytalanság a törökök szerint, komoly füttyszó a reakció a közönségtől.

50. perc: Oftedal a kapufát találja el, Forsberg szabálytalankodott ellene. A vétkes svédet kiküldik két percre, a reklamáló edző, Overby sárgát kap. Hansen pedig belövi a megítélt hetest. 27-19.

51. perc: Emberhátrányból eredményes Lundbäck. 27-20. A győriek elsietik a támadást, Bulatovic lövése pontatlan, ismét támadhatnak a svédek.

52. perc: Kiküldik két percre Bulatovicot. Labdát szerez Edwige, az indítását azonban lefülelik a vendégek. Petterson talál a győri kapuba, immár emberelőnyből. 27-21.

53. perc: Oftedal harcol ki ismét hetest, és ismét kiküldik két percre az ellene szabálytalankodót. Oftedal bedobja. 28-21. Labdaszerzés után Amorim lő gólt az üres kapuba. 29-21.

54. perc: Lagerbon eredményes. Hansen átlövésből ad rá választ. 30-22.

55. perc: Bódi szerez gólt. 31-22. Harmadszor kéri ki idejét a Sävehof.

56. perc: Nze-Minko lövése rossz, az indítást Mortensen lövi el, Leynaud véd.

57. perc: Bódi eredményes a szélről. 32-22.

58. perc: Nze-Minko találja meg az utat a lövésig. A lövése pedig gólt ér. 33-22. Lagerbon cselével magát is becsapja, mert a lábát éri a labda.

59. perc: Bódi dob gólt ismét a szélről. 34-22.

60. perc: Mortensen lövi a vendégek – vélhetően – utolsó gólját. 35-23. Hansen viszont biztosan az utolsó gólt dobja a meccsen. 35-23.

Az Audi ETO 12 góllal bizonyult ma jobbnak svéd ellenfelénél.

 

Előzmények:

Az európai szövetség (EHF) legfrissebb erősorrendjét a legutóbbi három szezonban győztes győriek vezetik. Az indoklás szerint nehéz versenyezni velük, hiszen a francia beálló, Beatrice Edwige, a montenegrói jobbátlövő, Katarina Bulatovic, a norvég jobbátlövő, Amanda Kurtovic, valamint az irányítóként és átlövőként is bevethető francia Estelle Nze Minko leigazolásával az eddiginél is ütőképesebb lett a keret, ráadásul az egész mezőnyben az ETO a legtapasztaltabb csapat.

Az EHF szakértői szerint a csapatnak minden támadóposzton két világklasszis kézilabdázója van, így az igazi ereje a támadójátékban rejlik. Ugyanakkor a védekezése is jelentősen erősödött azáltal, hogy együtt játszik Amandine Leynaud és Beatrice Edwige, a 2017-ben világbajnok francia válogatott két kulcsembere.

A bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő győriek klubelnöke, Bartha Csaba leszögezte, a címvédés a céljuk mindkét hazai sorozatban, a BL-ben pedig a négy közé jutás.

A sorsolás is kedvezett az ETO-nak, amely a szlovén Krim Mercator Ljubljana, a svéd IK Sävehof, és a selejtezőből érkező cseh DHK Baník Most társaságában a D csoportba került, ahol akárcsak egy pont elvesztésével meglepetést okozna. A kisalföldiek vasárnap 17 órától a Sävehofot fogadják az első fordulóban.

A Ferencváros az előző négy szezonban mindig eljutott a negyeddöntőig, ám ott kettős vereséggel búcsúzott. Most úgy tűnik, hogy ezúttal a nyolc közé kerülés is kemény feladat, nagy kihívás lesz a fővárosiak számára.

Faluvégi Dorottya, Szikora Melinda, Nerea Pena, Horváth Dóra, Bobana Klikovac és Djurdjina Malovic is távozott, ennek ellenére – eddig – csak a Larvik HK irányítóját, a norvég Emilie Christensent igazolták, valamint Szekeres Klára után később Hornyák Dóra és esetleg Szucsánszki Zita is visszatérhet szülési szabadsága után.

Az FTC nem kezdte jól a bajnokságot, a Debrecennel és a Siófokkal is döntetlent játszott, utóbbi ellen hatgólos előnyt herdált el a hajrában.

Az EHF szakértői szerint ebben az évadban is a Ferencváros erőssége lehet két tehetséges fiatal átlövője, Háfra Noémi és Klujber Katrin, valamint fanatikus szurkolótábora.

A csapatkapitány, Kovacsics Anikó elmondta, hogy az A csoportban a francia Metz HB, a norvég Vipers Kristiansand és a horvát Podravka Koprivnica ellen a lehető legtöbb pontot szeretnék megszerezni, a középdöntőben ugyanis még nehezebb dolguk lesz.

Elek Gábor vezetőedző elárulta, régi nagy álmuk a négy közé jutás, és a nehéz csoport ellenére is bíznak, hisznek abban, hogy ez végre sikerül. Csapatuk ebben az idényben is Érden játssza hazai BL-meccseit, a csoportkört pedig szombaton a Vipers otthonában kezdi.

Az európai szövetség erősorrendjében a Győrt az előző idényben ezüstérmes orosz Rosztov-Don, a montenegrói Buducnost Podgorica, a román SCM Ramnicu Valcea és a francia Metz HB követi. Nem szerepel a felsorolásban a román CSM Bucuresti, amelynél a HC Zalau és a Ramnicu Valcea elleni bajnoki vereségek után máris edzőváltás

történt.

Mind a négy csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahova a csapatok magukkal viszik az ugyancsak továbbjutott ellenfeleikkel szemben megszerzett pontjaikat. A két középdöntő-csoport első négy-négy helyezettje játssza majd a

negyeddöntőt.

A két magyar csapat nem került azonos ágra, vagyis legkorábban a negyeddöntőben találkozhat össze. A BL négyes döntőjét jövőre – május 9-10-én – már hetedik alkalommal Budapesten rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában