Labdarúgás

2020.08.26. 08:04

NB III foci – Szerdai meccsek: ötöt rúgott a Ménfőcsanak – Mutatjuk az eredményeket! + fotók

Az NB III Nyugati csoport 6., szerdai fordulójában mind a négy csapatunk hazai pályán szerepelt.

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

Fotó: NAGYGABOR

NB III Nyugati csoport eredmények

6. forduló, augusztus 26., szerda:

Ménfőcsanak–Balatonfüred 5-0,

III. ker. TVE–Gárdony 3-1,

Sopron–Tatabánya 0-4,

Lipót–Nagyatád 3-1,

THSE–Veszprém 3-0,

Nagykanizsa–Érd 0-2,

Fehérvár II–Komárom 0-2,

Mosonmagyaróvár–ZTE II 2-1,

Bicske–BKV Előre 18.30.

A Pápa–Puskás II mérkőzést szeptember 23-án rendezik.

 

Lipót-Nagyatád 3-1 (1-1)

Lipót, 300 néző. V.: Juhász.

Lipót: Dénes – Csete, Tóth L. (Kovalovszki, 61.), Füredi, Bieder, Szabó L., Zámbó, Simita, Schillinger (Varga T., 70.), Winkler, Kiszely (Harsányi, 48.). Edző: Varga Péter.

Nagyatád: Vekkeli – Palkovics, Jerkovic (Grabarics, 82.), Kovács K., Kiss P., Horváth P., Horváth F., Mózsi (Szántó, 63.), Nikolic (Lajkó, 57.), Sághy, Koósz. Edző: Papp Zoltán.

Gsz.: Csete, 43., Szabó L., 67., Zámbó, 75., ill. Horváth P.

18. p: Nagy meglepetésre az első igazi támadásból rögtön gólt szerzett a vendég csapat. Középen, a kaputól 18 méterre Horváth Péter lőtt a lipóti kapuba. 0-1.

43. p: Egy beadás után Szabó Lukas fejelt kapura, a kapus Csete elé ütötte a labdát, aki a hálóba passzolt. 1-1.

56. p: Bieder 8 méterről lőtt kapura, de a vendég kapus bravúrral védett.

67. p: Középen támadott a lipóti csapat, egy lecsorgó labdát Szabó Lukas 8 méterről a kapuba emelt. 2-1.

75. p: Egy szöglet után Zámbó fejelt a vendég kapuba. 3-1.

Az első félidőben a nagyatádi csapat egy kontrából gólt lőtt, amit a Lipót gyorsan kiegyenlített. A mádosik félidőben már nem volt kérdés, hogy ki nyeri a mérkőzést.

Varga Péter: – Nehéz volt, melós volt és ideje volt.

Papp Zoltán: – Teljesen megérdemelt hazai siker született. Próbáltuk kihozni a mérkőzésből a maximumot, ma ennyi volt bennünk. Gratulálok a hazai csapatnak.

Kalmár László

Győr-Ménfőcsanak-Balatonfüredi FC 5-0 (3-0)

Győr-Ménfőcsanak, 200 néző. .:V.: Kovács I.

Gsz.: Vincze Í(2), Éri (2), Vayer.

Győr-Ménfőcsanak: FIcsór – Veres, Bella, Kelemen, Szalai, Androsch, Vincze, Gelencsér (Füleki, szünetben), Serfőző, Vayer (Józsa, 78.), Szilvágyi (Éri, 57.). Szakmai igazgató: Rozmán László.

Balatonfüred: Berta – Imre, Géringer, Burucz, Emperger (Tamás, szünetben), Markó, Csikós, Henn, Laurinyecz (Nagy Z. 39.), Bartha, Szabó. Vezetőedző: Sowunmi Babatunde Thomas.

Gsz.: Vincze Í(2), Éri (2), Vayer.

Kiállítva Nagy Z. (66 p.).

Még ismerkedtek egymással a játékosok, amikor a 3. percben az érezhetően motiváltan pályára lépő Ménfőcsanak vezetéshez jutott. Gelencsér 14 méterről élesen kapura lőtte a labdát, amit Berta kapus az érkező Vincze elé ütött, aki nagy erővel küldte azt a kapu jobb oldalába. (1-0). A vendégek ekkor még nem adták fel, több veszélyes támadást vezettek az egyenlítésért. Henn a 22. percben 8 méterről a felső lécet találta telibe, a 25. percben pedig egy lerántást követően Szabó állhatott oda a büntetőhöz, de a csatár és a kapus harcát Ficsór nyerte. Ez volt a mérkőzés kulcsmomentuma, hisz a 29. percben Vayer szögletből gyönyörű, érintés nélküli gólt lőtt. (2-0). Mindkét csapat bátran támadott, de az egyre magabiztosabb hazaiaknak sikerült újabb gólt szerezni. A 45. percben VIncze egy jobb oldali beadásból lőtt ismét a jobb sarokba. (3-0Í). A szünet után is uralta a játékot a Ménfőcsanak, az 54. percben Szilvágyi ajtó-ablak helyzetben vezette a kapusba a labdát. A következő hasonló helyzetből már gól született, a 64. percben Serfőző ment el a szélen és középre adott labdáját Éri passzolt a hálóba. (4-0). A 66. percben megfogyatkoztak a vendégek, Nagy Z. második sárgája után mehezett idő előtt zuhanyozni. A nagyarányú győzelmet a 76. peben biztosította be a hazai gárda, Éri egy mintaszerű kiugratát követően először a kapusba lőtt, de a visszapattanót már a hálóba lőtte. (5-0).

A hozzáállásban és játékban is feljavult Ménfőcsanak a vendégek kimaradt egyenlígési lehetőségét követően magabiztosan és megérdemelten szerezte meg első győzelmét.

Rozmán László: – Nagyon nagy szükségünk volt erre a sikerre, ráadásul ilyen nagyarányú győzelemmel. Külön öröm, hogy ifi játékosunk, Józsa győztes mérkőzésen tudott bemutatkozni hazai közönség előtt.

Sowunmi Babatunde Thomas: – Szokás szerint megverettük magunkat.

Forgács László

Credobus Mosonmagyaróvár-ZTE II 2-1 (0-1)

Mosonmagyaróvár, 500 néző

Vezette: Molnár Réka

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bohner, Bokor (Nagy K., 46.), Czingráber, Horváth K., D’Urso, Takács M., Jasarevic (Kozma, 75.), Szalka, Illés, Laki (Nagy L., 85.). Vezetőedző: Varga László

ZTE II: Köcse – Földvári, Sebestyén, Németh E., Molnár D. (Hegedűs, 72.), Simó, Megyesi, Abért (Dragoner, 46.), Papp L., Őr, Bedő R. (Zimonyi, 46.) Vezetőedző: Bozsik József

Gólszerző: Jasarevic Mahir (48.), Szalka Dominik (54.) és Sebestyén Lóránt (35.-büntetőből)

A Credobus Mosonmagyaróvár a hétközi fordulóban a ZTE második csapatát fogadta. Az első félidő több helyzetet is hozott mindkét részről, ám a pontos befejezés elmaradt. A 35. percben egy kapuskirúgást követően büntetőhöz jutott a Zalaegerszeg, amelyet Sebestyén Lóránt magabiztosan értékesített. 0-1. A második félidőre aztán rendezte a sorát a Mosonmagyaróvár, előbb a 48. percben Jasarevic egy váratlan távoli lövéssel a hosszúba talált és egyenlített. 1-1. Nem sokkal később pedig egy szép jobb oldali akció után Szalka a kapuba bombázta a labdát. 2-1. A hátralévő időben több gól már nem született.

Varga László: – Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, örülök a megszerzett három pontnak. Az első félidőben kicsit dekoncentráltak voltak a fiúk, ám a szünetben rendet tettünk és újult erővel léptünk pályára, aminek meg is lett az eredménye.

Bozsik József: - Megpróbáltuk kihasználni az ellenfelünk hibáit, ez az első félidőben sikerült is, aztán kicsit szétesett a csapat. Elégedetlen azonban nem vagyok, nagyon fiatal társaságról beszélünk, akiknek még rutint kell szerezniük.

SC Sopron-Tatabánya 0-4 (0-2)

Sopron, 1300 néző. V.: Muhari.

SC Sopron: Majer – Keresztes (Krizsonits, 67.), Baranyai, Tóth A., Harangozó – Kalmár, Holzmann, Bódis, Jakab (Gáncs, 46.), – Pető (Galambos, 46.), Kustor. Edző: Horváth Csaba.

Tatabánya: Kunsági – Katona, Kovács I., Krupánszki, Székely – Kovács D. (Gyürki, 52.), Klausz (Németh A., 52.), Soltész, Hajas – Árvai, Kocsis G. (Sárközi, 71.). Edző: Bekő Balázs.

Gsz.: Gyürki (2), Kocsis G., Árvai.

5. p: Balról belőtt labdát Kocsis G. tisztán 6 méterről fejelte a hálóba. 0-1.

36. p: Félpályánál a vendégek elcsíptek egy labdát, Kocsis a soproni kapust is elfektette, de lövése elakadt a kapusban, a kipattanó labdát Árvai a jobb alsó sarokba lőtte. 0-2.

68. p: Gyürki 18 méteres szabadrúgása a jobb alsó sarokban kötött ki. 0-3.

86. p: Hajas elfutott a jobb oldalon és a jókor érkező Gyürki közelről a jobb alsó sarokba lőtt. 0-4.

Akaratgyenge, elképzelés nélküli játékot mutatott a hazai csapat. Minden játékrészben jobb Tatabánya megérdemelten győzött.

Horváth Csaba: – Gratulálok a Tatabányának, sajnos hitehagyottan, akaratgyengén fociztunk, ennek ez lett az eredménye.

Bekő Balázs: – Szűk a keretünk, ezért nagyon fáradtak a játékosok. Többször pontatlanok is voltunk, de így is megérdemelten győztünk.

Páder Vilmos

Korábban

Sza-Bi Qualit-Ménfőcsanak–Balatonfüred

Ménfőcsanak, 16.30. V.: Kovács I.

Felcsúton sokáig vezetett a Ménfőcsanak, de vereség lett a vége. Most a sereghajtó ellen mindenképp szükség lenne a jó eredményre.

„A hetvenedik percben elfogy­tunk, s az egyenlítő találat után összeestünk, ami elgondolkodtató. Nincs is más lehetőségünk, javítanunk kell a hozzánk hasonló helyzetben lévő fürediek ellen. Sajnos többen is megsérültek, Sánta, Koncsag biztosan nem játszhat, s kérdéses Kerékgyártó és Németh L. játéka, de bízom benne, akik ott lesznek a pályán, azok tudni fogják, miről szól ez a mérkőzés” – fogalmazott Rozmán László vezetőedző.

SC Sopron-Tatabánya

Sopron, Városi Stadion, 17.30. V.: Muhari.

Két újonc csapat találkozik ma egymással annyi különbséggel, hogy a Tatabányának 12, míg a Sopronnak csak 2 pontja van. A hazaiak mindenképpen szeretnék megszerezni első győzelmüket a remélhetően most is népes szurkolótáboruk előtt.

Horváth Csaba vezetőedző: „Sokadszor mondjuk, hogy az első sikerre várunk, de remélem, hogy ez most valóban meg is születik. Ezen a héten két újonccal játszunk, ezeken a meccseken minél több pontot akarunk szerezni. Úgy látom, a fejek rendben vannak az öltözőben, de azért a sikerélmény hiányzik a srácoknak is. Rutinos játékosainkra támaszkodva, hazai közönségünk előtt mindenképpen le akarjuk győzni a Tatabányát.”

Lipót Pékség-Nagyatád

Lipót, 17.30. V.: Juhász.

A Lipót eddigi teljesítménye a tavalyi önmagához képest csalódás, de ma itt az alkalom a javításra a rutintalan Nagy­atád ellen. Legutóbb Tatabányán gólt is kapott – az edző korábban a védekezés hibáit tartotta az egyik fő gondnak – és ki is kapott a csapat.

Varga Péter vezetőedző: „A feladat az, hogy megoldjuk a védekezésünket. Az elmúlt öt meccset figyelembe véve értékes pontokat veszítettünk, ezt a negatív sorozatot mindenképpen meg kell állítanunk. Ebben a bajnokságban nincs könnyű és nincs nehéz meccs, mindig küzdeni kell, mert csak az hozhatja meg a sikert. A Nagyatád újonc csapat, kevés információnk van róluk, de az mindent elmond az együttesről, hogy vasárnap négy gólt rúgott a Szabadkikötőnek. Nagy Olivér és Nyári Martin sérült.”

Credobus Mosonmagyaróvár–ZTE II

Mosonmagyaróvár, 17.30. V.: Molnár R.

Továbbra is jó formában robog a Mosonmagyaróvár, a Lajta-partiak legutóbb Komáromban is megeszerezték a három pontot, s nem adnák lejjebb ezúttal sem.

„Hazai pályán egyértelműen a győzelem megszerzése a cél, sok múlhat azon, hogy milyen összeállításban, mennyi visszajátszóval áll ki majd ellennünk a zalaegerszegi együttes. Felkészültünk több variációra is, meglátjuk, ez mire lesz elég. Ami biztos, már a szezon elején kijelentettem, hogy egységesnek érzem a csapatunkat, a jó eredmények pedig még jobban összekovácsolják a társaságot” – árulta el a találkozó előtt Varga László vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában