Helyi sport

2018.05.06. 21:23

NB II foci - Döntetlent játszott az ETO és a Mosonmagyaróvár, Sopronban nyert a Gyirmót

Nem esett gól az ETO Parkban.

kisalfold.hu

Merkantil Bank, NB II 34. forduló.

ZTE–Kazincbarcika 2-2

Cegléd–Budaörs 1-2

Békéscsaba–Budafoki MTE 0-1

Vác–Szolnok 0-0

Credobus-Mosonmagyaróvár–MTK 2-2

WKW-ETO FC Győr–Szeged 0-0

Kisvárda–Soroksár 3-1

Siófok–Dorog 0-1

Csákvár–Nyíregyháza Spartacus 1-1

Soproni VSE–Gyirmót 1-2


Soproni VSE–Gyirmót FC Győr 1–2 (0–0)

Sopron, 400 néző. V.: Gyarmati II T.


SVSE: Kunsági – Czingráber, Sifter, Varga R., Harangozó – Kővári, Tóth M. (Holzmann, 79.), Hadházi, Gyürki – Garda (Szőke D., 71.), Batizi-Pócsi (Szabó V., 26.). Szakmai igazgató: Bekő Balázs.


Gyirmót: Rusák – Achim, Lázár P., Szilvási, Présinger – Szalánszki (Varga P., 68.), Nagy P. (Czár, 78.), Paku, Kiss M. – Horváth R. (Villám, 90.), Sandal. Vezetőedző: Szepessy László.


Gsz.: Gyürki (60.), ill. Horváth R. (77.), Varga P. (84.).

Kiállítva: Varga R. (84.).

21. p: A szögletből belőtt labdát a gyirmóti védők Schifter elé fejelték, aki 11 méterről bombázott kapura, lövését Rusák szögletre ütötte.

28. p: Gyürki 14 méterről leadott, bal sarok felé tartó lövését védte bravúrral Rusák.

48. p: Horváth R. kapott „ajándék labdát" a soproni védőktől, 8 méteres lövése azonban a jobb kapufáról pattant az alapvonalról túlra.

50. p: Nagy P. 25 méteres szabadrúgását a jobb felső sarok elől tornázta ki a hazai kapus, Kunsági.

60. p: Garda indult meg az ellenfél kapuja felé, a jobb oldalon Szabó Viktornak passzolt, aki visszajátszott a balról érkező Gyürki elé, ő pedig 4 méterről a hálóba lőtt. 1–0.

68. p: Horváth R. 4 méterről fejelt kapura, Kunsági azonban parádés mozdulattal szögletre ütötte a labdát.

77. p: Horváth R. a soproni védőkről kipattanó labdát 6 méterről a bal alsó sarokba lőtte. 1–1.

84. p: Varga P. a szögletből belőtt labdát 5 méterről fejelte a bal sarokba. 1–2. Ezután Varga R. reklamált, amiért piros lapot kapott.

Mindkét csapat támadólag lépett fel, ezért változatos, küzdelmes, helyenként látványos találkozót láthatott a közönség. A Sopron rászolgált volna a döntetlenre.


Bekő Balázs: – Ebben az erőltetett menetben sajnos elfogytunk. Hetven percig meccsben voltunk, de el kell ismernünk, mentálisan és fizikálisan is elfáradtunk. Egyébként a srácok mindent megtettek a sikerért.


Szepessy László: – Örülök, hogy a hosszan tartó gól nélküli döntetlensorozatunk megszakadt. Megérdemelten nyertünk, de meg kell adnunk a tiszteletet a Sopronnak, a végsőkig küzdött.


Credobus-Mosonmagyaróvár–MTK Budapest 2–2 (1–0)

Mosonmagyaróvár, 1000 néző. V.: Zierkelbach.


Mosonmagyaróvár: Heinrich – Vágó, Szépe, Szpirulisz, Katona – Zsirai, Bakos – Winkler A. (Winkler L., 91.), Lőrinczy (Maly, 78.) Eszlátyi – Kulcsár (Bartos, 71.). Vezetőedző: Várhidi Péter.


MTK: Szentpéteri – Katona, Balogh B. (Hrepka, 72.), Gengeliczki, Deutsch – Vass P., Borbély (Vass Á., 46.), Kanta, Schäfer – Kulcsár (Farkas, 60.), Lencse. Vezetőedző: Feczkó Tamás.


Gsz.: Lőrinczy (40., 58.), ill. Gengeliczki (86.), Schäfer (93.).

29. p: Vass P. 20 m-es lövéssel a bal kapufát találta el.

38. p: Lőrinczy szöktette Eszlátyit a bal oldalon, utóbbi azonban nagy helyzetben föléemelt.

40. p: Kulcsár ívelt keresztbe az MTK tizenhatosán belül. A vendégek védője, Katona elfejelte a labdát a kimozduló Szentpéteri mellett, így Lőrinczy közelről a hálóba lőhetett. 1–0.

58. p: Szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat a vendégek tizenhatosának jobb oldalán. A szabadrúgást Lőrinczy a jobb felső sarokba bombázta. 2–0.

86. p: Farkas bal oldali szöglete után Gengeliczki fejelt a hálóba. 2–1.

93. p: A hazai védők hibája után a jobbról érkező labdát Schäfer vágta a léc alá. 2–2.

Az első félidő kiegyenlített játékot és egygólos hazai vezetést hozott. A második félidőben, a Mosonmagyaróvár kétgólos vezetése után az MTK mezőnyfölénybe került, nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, ami a ráadásban sikerült.

A hazai gárda végig egyenrangú partnere volt az NB I-be feljutott fővárosi csapatnak, közel állt a bravúros győzelemhez, ami a balszerencsés befejezés miatt a hosszabbításban elmaradt.


Várhidi Péter: – Az egész mérkőzésen a kezünkben volt a három pont. Bosszantó, de csak saját magunkat okolhatjuk az elmaradt győzelem miatt. Sportembernek kell maradnunk, fel kell emelnünk a fejünket.


Feczkó Tamás: – Majdnem megvertük saját magunkat. Örülök, hogy a játékosaim megmutatták, az utolsó percig tudnak küzdeni egymásért és a csapatért.


WKW-ETO FC Győr–Szeged 2011 0–0

Győr, ETO park, 850 néző. V.: Pillók.


ETO: Szatmári Z. – Kovács K., Vadász V., Debreceni, Rokszin (Völgyi, 88.) – Bagi – Szabó L. (Erdélyi, 60.), Szatmári L., Magasföldi, Szánthó R. (Szimcsó, 60.) – Zamostny.  Vezetőedző: Szentes Lázár.


Szeged:   Aleksic (Szántai, 88.) – Tamaskó, Farkas M., Tóth G., Gergényi – Horváth A. – Szabó P., Germán, Coroian (Nicorec, 60.), Dinjar (Zádori, 63.) – Zivanovic. Vezetőedző: Őze Tibor.


A találkozó első percétől magához ragadta a kezdeményezést az ETO, de már ekkor látszott, hogy a vendégek a várt masszív védekezésre rendezkednek be.

A félidő derekán Szántó Regő jobblábas bombája jelentett veszélyt, de a jobb felső sarok felé tartó labdát Aleksic nagy bravúrral védte. Néhány perc múlva Zivanovic lépett ki lesgyanús helyzetből középről, lövése után azonban Szatmári Zoltán is parádézott.

A szünetet követően Rokszin, Zamostny, majd Magasföldi próbálkozásai jelentettek veszélyt, de a lövéseknél ismét a vendégek hálóőre fosztotta meg az ETO-t a gólörömtől. Az utolsó pillanatokban Erdélyi ballábas lövésénél Aleksic védett ismét önfeláldozóan, a védésbe azonban bele is sérült, hiszen eltört az ujja.

A rendes játékidő letelte után kétszer is betalálhatott volna a Szeged az ETO kapujába, de Szatmári Zoltán mindkétszer nagy bravúrral hárított.


Szentes Lázár: – Beigazolódott a jóslatom, hiszen a masszív védekezéssel játszó döntetlenkirály Szeged ellen küzdöttünk. A találkozó elején megvoltak a lehetőségeink, de ahogyan telt az idő, a vendégek úgy tördelték a játékot, s ezzel elérték céljukat.


Őze Tibor: – Elismerésem csapatunk felé, hiszen értékes pontot szereztünk. Sokat tettünk a jó eredmény érdekében, a végén kis szerencsével meglepetést is okozhattunk volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában