Véget ért egy sikeres küldetés

2020.06.25. 10:36

Mosonmagyaróvári KC: távozik Horváth Cs. Attila, a klub első embere

Az új szezonban már nem vállalja tovább a megbízatást.

kisalfold.hu

Fotó: mkcse.hu

Pontosan három éve, polgármesteri felkérésre vállalta el a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vezetését Horváth Cs. Attila. A klub elnökeként az akkorra minden szempontból nehéz helyzetbe jutott egyesület válságmenedzselésére vállalkozott. Az MKC mára a magyar kézilabdázás egyik stabil bázisává vált, szakmailag és gazdaságilag biztos lábakon áll, így a korábban több sportágban is sikeresen tevékenykedő sportvezető úgy gondolta, küldetése véget ért.

Fotó: mkcse.hu

– Sportvezetői pályafutásom talán legnehezebb időszakán vagyok túl, hiszen válságban lévő klubot kellett átvennem 2017-ben – mondta Horváth Cs. Attila.

– Embert próbáló három év van mögöttem, de mára már nincs tartozása a klubnak, sőt, több mint ötven kisebb-nagyobb támogatóval, több tízmilliós szponzori szerződésekkel rendelkezik, ráadásul mintegy kétszázmillió forint értékben fejlesztések is történtek az elmúlt időszakban: nagybusz, eredményjelző, szponzori LED-fal, gyógyászati eszközök, edzéseszközök, felszerelések vásárlása, irodák, szertárak kialakítása történt, miközben megújult a honlapunk, a hivatalos Facebook-oldalunk pedig közel tizenegyezer követővel, kedvelővel rendelkezik. Közben az MKC a pályán is folyamatosan fejlődött, előbb visszajutott az NB I-be, aztán pedig megállta a helyét a világ legerősebb női kézilabda-bajnokságában. Fiataljaink felnőtt megyei bajnoki címet szereztek, a regionális NB II-es bajnokságban pedig ezüstérmesek lettek. Több nemzet válogatottjában léptek pályára játékosaink, két tehetséges fiatalunk pedig ifjúsági Európa-bajnok lett. Az év csapata címet szereztünk a városban, a Kisalföld napilap év sportolója szavazásának pedig egyedülálló módon mosonmagyaróvári kategóriagyőztese lett. Szurkolói ankétok, családi napok, bálok, jótékonysági rendezvények sorát rendeztük meg, amelynek köszönhetően kialakult az MKC-család. Mindez az én vezetésemmel történt, de természetesen rengeteg segítséget kaptam az önkormányzattól, a szponzoroktól, a munkatársaimtól – itt külön kiemelném Lencse Gyula klubigazgatót –, a játékosoktól, valamint legfőképpen a fantasztikus szurkolóktól, akiket örökké a szívembe zártam. Az MKC mára sikersztori lett, sok-sok sportélménnyel, tapasztalattal gazdagodtam, megszerettem a klubot, a várost, de el kell ismernem, ez a fajta folyamatos túlélésért folytatott küzdelem felőrli az embert. A világjárvány miatti kényszerpihenő alatt volt bőven időm gondolkodni a jövőn, s végül a családommal, a barátaimmal és Árvay István polgármesterrel is egyeztetve úgy döntöttem, hogy az új szezonban már nem vállalom tovább ezt a megbízatást, de büszkeséggel tölt el, hogy három évvel az érkezésem után most egy minden szempontból értékes, sikeres klubot adhatok át, amelynek idei játékoskeretét, szakmai stábját még én raktam össze, s amely jelen állás szerint méltán pályázhat akár egy nemzetközi kupaszereplést jelentő bajnoki helyezésre is.

Horváth Cs. Attila hozzátette: a sporttól biztosan nem búcsúzik, ahogyan eddig mindig, most is várhatóan megtalálja majd egy újabb kihívás.

Az MKC elnöksége – megköszönve, elismerve az elnök elmúlt háromévi kiemelkedő munkáját – július 2-ra hívta össze a klub küldöttgyűlését, ahol majd új vezetőt választanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában