A jégkorongedzések már megkezdődtek

2019.11.19. 09:38

Hamarosan nyit a jégpálya Mosonmagyaróváron

Az új pálya jóval nagyobb, mint a korábbi. Fedett lett fűtött öltözővel, WC és büfé áll a látogatók rendelkezésére.

Mészely Réka

November végén nyitja meg a nagyközönség előtt a kapuit a Báger-tó mellett a jégpálya. Addig is már a napokban elkezdődtek a jégkorongedzések, de iskolás- és óvodáscsoportokat is várnak. Korábban a Flesch-központ mellett felállított korcsolyapálya beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Tavaly decemberben nyílt meg 55 millió forintos önkormányzati támogatással, a Báger-tó mellett az új pálya.

Az új pálya jóval nagyobb, mint a korábbi. Fedett lett fűtött öltözővel, WC és büfé áll a látogatók rendelkezésére. Ugyanakkor mintegy negyven parkoló is tartozik hozzá.

Hogy mikor korcsolyázhatunk itt újból, ennek is utánajártunk. A helyszínre látogatva megtudtuk: november 29-én, pénteken délután fél 4-től nyit a nagyközönség előtt. Addig sem áll azonban kihasználatlanul. Hétfőtől péntekig délután két óráig óvodás és iskolás csoportok jelentkezhetnek.

Továbbá a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület színeiben is megkezdődtek már a jégkorongedzések.

Pollhammer Jenő, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnöke kifejtette: az edzéseket továbbra is Vitos Elemér és Vitos Zoltán vállalta, heti háromszor. A 6–14 éves fiúkat és lányokat hétfőn, szerdán és csütörtökön délután 5 és 6 óra között várják.

Az egyesület a jelentkezőknek kezdő felszerelést is tud biztosítani. A Vitos fivérek szerint több gyermek olyan lelkes, hogy az edzések végén alig lehet őket a pályáról leterelni.

– A jégkorong keményebb sport, mely fegyelemre, csapatszellemre tanít – vélekednek az edzők, akik abban bíznak, hogy egyre népszerűbb lesz ez a téli sportág, bár nincs hagyománya a Lajta-parti városban.

A Vitos testvérek, mint elmondták, a jövő jégkorongozó-nemzedékét szeretnék felépíteni. Cél, hogy minél több korcsoporttal szerettessék meg a játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában