Helyi sport

2015.07.10. 12:16

Egyengeti testvére útját

A 4. helyen draftolták a korábbi soproni légiós öccsét.

kisalfold.hu


A 2005/2006-os szezonban erősítette a Soproni Sördögök élvonalbeli férficsapatát a lett bedobó, Janis Porzingis, akinek fiatalabb öccse, Kristaps az amerikai profi kosárbajnokság közelmúltban rendezett játékosbörzéjén az igen előkelő 4. helyen kelt el.

Kristaps 13 évvel fiatalabb a Sopronban kosarazó, most 33 esztendős Janisnál. A 20 esztendős játékos 216 centi, de távolról is remekül dob. Az NBA szakírói az új Pau Gasolt vagy Dirk Nowitzkit látják benne.

Kristaps Porzingis (balra) karrierjét bátyja, a Sopronban is szerepelt Janis segíti.
Kristaps Porzingis (balra) karrierjét bátyja, a Sopronban is szerepelt Janis segíti.


A volt soproni bedobó elkerülve Magyarországról több éven át Olaszországban az első és a másodosztályban játszott, majd pár évre hazatért Lettországba, aztán visszatért Olaszországba, játszott Spanyolországban. Profi pályafutását a 2013/14-es évad után Horvátországban, a Sibenikben fejezte be.

Utolsó klubjáról azt mondta: szép helyen fekszik Sibenik, de a klubnál folyamatos anyagi gondok voltak. Janis Porzingis visszavonulása után öccse ügynöke lett, a hihetetlenül tehetséges Kristaps útját próbálja egyengetni. Nemcsak a pályán kívül segít testvérének, gyakran együtt is edz vele.

Janis szerint a magassága ellenére gyors, mozgékony, a labdát jól kezelő, s távolról is jól dobó, az elmúlt években a spanyol élvonalban „pallérozódó" öccse akár túl is szárnyalhatja a szakírók által említett nagy elődöket. Amire a leginkább szüksége lesz ahhoz, hogy helytálljon a világ legerősebb bajnokságában, az az, hogy megerősödjön.

Mivel Janis maga is nemzetközi szinten kosárlabdázott profiként, s elég tapasztalatot szerzett a kosárlabdáról, úgy érzi, tud majd segíteni a New York Knicks csapata által kiválasztott „kisöccsének".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában