Női vízilabda

2024.05.12. 07:15

Ob I – Egy mérkőzés dönt a bennmaradásról

Vasárnap 18.30 órakor rendezik Szegeden a női bajnokság 9. helyéért kiírt párharc harmadik, mindent eldöntő találkozóját.

Kisalföld.hu

Hargitai Attila szerint a taktika mellett a mentalitás is döntő lesz a szegedi mérkőzésen.

Fotó: Ábrahám Erika

Az első összecsapást 9–6-ra a Szeged nyerte, majd Győrben 10–7-es sikerrel egyenlített az UNI Győr-GYVSE. Mindez azt jelenti, amelyik együttes vasárnap győz, bennmarad az ob I-ben, a vesztes viszont jövőre csak az ob I/B-ben szerepelhet.

 

Hargitai Attila edző így nyilatkozott az esélyekről, a várakozásairól: – Az biztos, hogy rettenetesen nehéz dolgunk lesz idegenben. Mielőtt bármilyen taktikán is gondolkozunk, a legfontosabb, hogy a fejünk a helyén legyen, és olyan mentalitással ugorjunk be a medencébe, ahogyan tettük azt a győri meccsen. Az is döntő tényező lehet, hogyan kezdjük az összecsapást, meccsben tudunk-e lenni végig. Legutóbb gyakorltailag a kezdetektől irányítottuk a játékot, ezzel megalapoztuk azt, hogy védekezésben reagálni tudtunk az ellenfél húzásaira. A támadás egész mérkőzésen jól működött. Még egyszer hangsúlyozom, a mentalitás lesz a kulcs, éppen ezért nekünk erre és saját magunkra kell koncentrálni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában