Nagyszerű gála neves vendégekkel

2024.05.26. 12:22

Huszonöt évet ünnepelt a Győri Ovifoci Klub

Kisalföld.hu

A Mosolyvár óvoda kapta a kupát. Fotó: facebook

Alapítása negyedszázados évfordulóját ünnepelte a hétvégén az országban egyedülálló Győri Ovifoci Klub. Az időjárás kegyeibe fogadta a jubileumi rendezvényt: verőfényes napsütésben fociztak a gyerekek az ETO Parkban, a szülők, hozzátartozók pedig a lelátón izgultak értük.

-Az 1999-ben huszonhét helyi óvoda részvételével alakult gyermekszervezet foglalkozásait az induláskor huszonhárom óvoda 360 aprósága látogatta. A jelenlegi nevelési évben már harmincnégy óvoda több mint hatszáz focista palántája rúgja heti rendszerességgel a labdát a klub „edzésein”. Az egyesület foglalkozásvezetői a negyedszázad alatt csaknem 18 ezer győri óvodás korosztályú kisgyermekkel kedveltették meg a testedzést, a sportolást, szervezett labdás játékos foglalkozások keretében

 - fogalmazott Pálfalvi Gábor, a klub alapító elnöke.

A megnyitó ünnepséget számos ismert személyiség, volt vagy leendő válogatott labdarúgó tisztelte meg a jelenlétével.

Dézsi Csaba András, Győr város polgármestere mondott köszöntőt a jubileumi gálán, majd Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya üdvözölte a kivetítőn át a résztvevőket. Ezt követően Király Gábor - kapusként a legtöbb válogatott mérkőzésen, 107 alkalommal szerepelt a magyar csapatban - látta el tanácsokkal az óvodás játékosokat. Részt vett a megnyitón Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a NOB sportolói bizottsága tagja, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya vezetője, Korsós György, aki mezőnyjátékosként a legtöbb BL-mérkőzésen játszott a magyar futballisták közül, Liszkai Dezső, a Labdarúgó Módszertani Központ vezetője, Havas Máté, a Fehér Miklós akadémia igazgatója, Horváth László, az MLSZ területi igazgatója, valamint a város képviseletében Szeles Szabolcs alpolgármester is.

A közös zenés bemelegítést követően - amit Pelczéder Zoltán tartott - a pályákon útjára indult a labda. A gála kezdőrúgását a 19 éves Gruber Zsombor végezte el, aki a Sugár úti óvodában ismerkedett meg a játék alapjaival. Az ETO-ban kezdett futballozni, majd a Puskás Akadémián keresztül jutott el a Ferencvárosig, amelynek napjainkban játékosa. Vele volt az első edzője, a korábbi válogatott Szűcs Adrienn is.

A centerpályán kialakított tizenhat játéktéren 48 csapat mérte össze tudását, hogy aztán a matiné után átvegyék a jól megérdemelt elismeréseket. A díjkiosztás során minden gyermek aranyérmet és emléklapot, az Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott színes fotójával díszített emlékmezt, a válogatott sálat kapott, az óvodák pedig az idei Európa-bajnokság futball-labdáját és emléklapot vehettek át. 

A záróünnepségen dr. Schmidt Ádám  sportért felelős államtitkár érékelte a rendezvényt, majd többekkel együtt részt vett a díjak átadásában. A fentebb említetteken kívül Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke, dr. Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója, Kalmár Zsolt magyar válogatott labdarúgó is a díjátadók között szerepelt.

Az esemény végén az ovifoci klub támogatói közül többen emlékplakettet  vehettek át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában