kisalfold.hu videó

2024.05.28. 21:22

Évzárón vette át a bronzérmeket a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club felnőtt csapata - fotók, videó

Bronzéremmel zárja a szezont a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club felnőtt csapata. Az elismerést fergeteges hangulatú évzáró ünnepség keretében vették át a lányok. Megható pillanat volt a távozó játékosok és stábtagok búcsúztatása.

Mészely Réka

Fotó: Mészely Réka

Hatalmas tömeg várta kedden este a Wittmann Park & Bistronál az UFM arénától induló buszt: fedélzetén a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club bronzérmes felnőtt csapata és a stáb tagjai, akik a szurkolói sorfal előtt haladva érkeztek a színpadra az évzáró és éremátadó ünnepség keretében.

Elsőként Árvay István mosonmagyaróvári polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Mint elmondta, a sportág rengeteg örömet okozott a mosonmagyaróváriaknak. A városvezető kiemelte a szurkolók szerepét: a szeretet viszi előre a csapatot. A polgármester hangsúlyozta még azt is, hogy az utánpótlás csapatokban sok száz kislány szerzett képesítést, és közülük is kerülhetnek a felnőtt csapatba.

Pitz András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgató-helyettese méltatta az MKC-t. Mint elmondta, 44 ponttal még eddig senki nem lett bronzérmes. Külön kiemelte azon mosonmagyaróvári csapattagokat, akik az olimpián is képviselhetik Magyarországot.

Mindenki büszke lehet erre a csapatra. Irány a dobogó még magasabb foka!

 – biztatta a lányokat a névadó szponzor nevében Tibori Pál-Levente, a Motherson Csoport kelet-európai és németországi alelnöke videóüzenetben.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club elnöke, Guntram Thurnher szerint egy sikeres klubhoz kell egy jó csapat és egy jó stáb, de kiemelte a fantasztikus szurkolótábort és a szponzorokat is.

Gyurka János vezetőedző is értékelt: elsőként a fejlődést említette és hogy viszik Mosonmagyaróvár jó hírét. Köszönetet mondott a szurkolóknak és támogatóknak. Mint elmondta, azt a célt tűzték ki, hogy értéket teremtenek és ez sikerült is!

Tóth Eszter csapatkapitány is összegezte a mögöttük álló szezont, annak sikereivel (a témában egy bővebb interjút is olvashatnak a Kisalföld szombati számában).

Guntram Thurnher és Szász-Fejér István klubigazgató búcsúztatta a távozó stábtagokat Kapás Gergő masszőrt, Szabó Levente kapusedzőt, míg a lányok közül Sztankovics Kírát, Bardi Fruzsinát, Hadfi Grétát, Pásztor Noémit és Szemerey Zsófit. Valamennyien megosztották gondolataikat arról, hogy mit jelentett Mosonmagyaróváron kézilabdázni.

A Mosonmagyaróvár Kézilabda Szurkolók Egyesülete a szezon játékosának Ines Ivancokot választotta, aki az elismerést Vitéz Péter elnöktől és Hencz János alelnöktől vehette át. Az év edzője pedig Gyurka János lett.

A We’re the champions felcsendülése mellett Pitz András és Árvay István adta át a bronzérmet a csapatnak.

A lányok zárásként ajándékokkal készültek és dedikáltak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában