Férfi kézilabda

2024.04.06. 22:04

NB I/B – Győzelmével gyakorlatilag feljutott a Győri ETO UNI FKC

Újabb idegenbeli győzelmet aratott a Győri ETO UNI FKC a férfi kézilabda NB I/B-ben, így gyakorlatilag feljutott az élvonalba.

Kisalföld.hu

Konczék magabiztos idegenbeli győzelmet arattak.

Fotó: Bodnár Lajos

Budai Farkasok-Rév–Győri ETO UNI FKC 18–31 (7–14)

Budaörs, NB I/B-s férfimérkőzés, 100 néző. V.: Csányi, Tóth D.

ETO-UNI: PÁSZTOR – SZABÓ Á. 3, Kurucz 2, Gerdán, Ásványi 2, Lang 1, PAÁR 4. Cs.: Varga I. (kapus), Koncz 1, Kathi 1, MÁTÉS 6, Nagy M. 2, Takács 2, Radvánszki 1, Bali 1, SZABADOS 4. Edző: Bencze József. 

A mérkőzés első találatát Paár szerezte szélről, majd a hazai csapat 7 méteresből egyenlített. Paár duplázása után Kurucz, Lang és Szabó Á. is a kapuba talált. A 8. percben már hárommal ment az ETO, így a hazai csapat időt kért, azonban a zöld-fehérek keze nem remegett meg, és Gerdán piros lapja ellenére egyre nagyobb előnyt tudtak felépíteni (20. perc: 5–10). A félidő végéhez közeledve némileg lankadt a figyelem, és becsúszott néhány technikai hiba, azonban az utolsó percekben sikerült rendezni a sorokat, Kathi és Mátés góljaival magabiztosan zárta a félidőt (30. perc: 7–14).

A második félidőt Pásztor indította egy védéssel, majd Mátés hétméteresből volt eredményes. Pásztor üreskapus gólja után a 37. percben 8–16 volt az állás. Az 51. percre tíz gólra sikerült növelni az előnyt (13–23). Itt már zsebben érezhették a győriek a két pontot, az utolsó tíz percre az örömkézilabda maradt. A frissen beszálló Takács kétszer volt eredményes talpról, illetve a kapuba beálló Varga is bemutatott egy bravúrt. A találkozót Szabados három gólja zárta, és a Budaörsre utazó győri szurkolók végül 13 gólos győzelemnek tapsolhattak.

Mindez azt jelenti, hogy hat fordulóval a vége előtt gyakorlatilag feljutott az élvonalba a győri gárda.

Bencze József: – A mérkőzést nagyon jó védekezéssel és jó kapusteljesítménnyel sikerült teljesítenünk, úgy gondolom, ez megalapozta a sikerünket Gerdán Tibor elvesztése ellenére. Megmutattuk, mekkora tartás van ebben a csapatban, és sikerült szép játékkal elért győzelmet aratnunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában