Női kosárlabda

2024.04.23. 07:45

NB I – Lezárná a párharcot a SERCO UNI Győr

Kedden 17.45 órakor a SERCO UNI Győr a Szekszárd otthonában lép pályára a bajnoki elődöntő második összecsapásán.

Kisalföld.hu

Cziczás László reméli, Szekszárdon is győzni tud a csapata.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina

Amennyiben nyernek a zöld-fehérek, bejutnak a fináléba, vereség esetén a párharc április 25-én, csütörtökön 18 órától Győrben dől el.

A szezonban eddig háromszor verték Dubeiék a tolnaiakat: az alapszakasz során Győrben 72–71-re, Szekszárdon 78–54-re, míg legutóbb 83–75-re. A két csapat egymás elleni mérlegében így tovább javultak a győriek, 51 találkozóból immár 36-szor diadalmaskodtak a 15 vereség mellett. A bajnokságban 33–13 a győzelem-vereség mutató.

A szombati, első összecsapáson az első félidőben inkább a vendégek akarata érvényesült, hiszen több mint tíz ponttal vezettek a második negyed hajrájában (27–38), de a fordulás után a gyors egymásutánban dobott három triplával visszajött a meccsbe a SERCO UNI Győr, a vezetést is átvette, és innen már gyakorlatilag nem is engedte ki a kezéből az irányítást. Az előnyt fokozatosan növelve végül biztos győzelmet aratott Cziczás László együttese.

A győri szakvezető a második mérkőzés esélyével kapcsolatban elmondta: – Véleményem szerint a keddi összecsapás talán még keményebb ütközet lesz, mint a szombati volt, de talán picit nyugodtabban tudunk majd játszani. A Szekszárd lehet majd az idegesebb hazai pályán, hiszen nekik mindenféleképpen nyerniük kell ahhoz, hogy folytatni tudják a párharcot. Nem tudom még, milyen kerettel tudunk elutazni, de akik játékra készek, azokkal szeretnénk kiharcolni a döntőbe jutást, már Szekszárdon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában