Női kosárlabda

2024.04.23. 07:15

NB I – Életben tartaná az esélyeket a címvédő Sopron Basket – videó

A bajnoki elődöntő első mérkőzésén magabiztos sikerrel került előnybe a párharc esélyesének számító DVTK a címvédő Sopron Basket ellen. Kedden 18 órakor a Novomatic Arénában lehetőségük lesz egyenlíteni a zöld-sárgáknak.

Kisalföld.hu

Böröndyék (lilában) kiegyenlítenék a párharcot Kányásiék ellen.

Fotó: hunbasket.hu

Ahogy arra számítani lehetett, a bajnoki szünet az amúgy is jó erőkből álló hazaiaknak tett jót, akik az egész mérkőzésen kézben tartották az irányítást.

A soproniakon érződött, hogy az elmúlt hetekben a 3x3-as olimpiai selejtező és a junior döntő miatt a csapatmunka csiszolására nem volt lehetőség. Voltak jobb periódusaik, amikor csökkenteni tudták a távolságot, de ezek a felzárkózások egyre csak fogyasztották az energiaszintet, így a végén 20 pont fölé nőtt a különbség.

Megérdemelten kerültek előnybe Völgyi Péter tanítványai, akik minden bizonnyal szeretnének kedden pontot tenni a párharc végére. Természetesen ezt a címvédő szeretné megakadályozni, igaz, sok idejük nem volt az összerázódásra, a játékuk olajozottabbá tételére, de hazai környezetben, szurkolóik támogatásával képesek lehetnek olyan bravúrra, amiből idén már szállított párat Gáspár Dávid együttese.

Böröndy Vivien, a csapat 3x3-as válogatott játékosa így nyilatkozott a várakozásairól: – Nem kezdtük túl jól a miskolci találkozót, nem voltunk elég összeszedettek, főle védekezésben akadtak gondjaink, sok támadólepattanót engedtünk ellenfelünknek, akiknek ezáltal sokkal több lehetőségük volt a pontszerzésre. Elsősorban ezen kell változtatni, sokkal agresszívebb védekezésre lesz szükség. Kemény, küzdős meccsre számítunk, természetesen nem feltett kézzel megyünk ki a pályára. Az sokat számíthat, hogy juniorjátékosaink is csatlakozni tudnak a kerethez. Emellett pedig várjuk, hogy minél több szurkoló jöjjön ki, és buzdítsa acsapatot, ez sokat jelent számunkra. Ígérjük, mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy kiegyenlítsük a párharcot.

Amennyiben ez összejön a Sopronnak, a harmadik, mindent eldöntő találkozó pénteken 18 órakor lesz majd Miskolcon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában