kisalfold.hu videó

2024.04.02. 19:02

Célegyenesbe fordult a Győrben edzőtáborozó magyar női kézilabda-válogatott felkészülése – galéria, videó

Megkezdte a közvetlen felkészülést az olimpiai selejtezőre a magyar női válogatott. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese Győrben edzőtáborozik, ahonnan Norvégiába utazik, hiszen csütörtökön 19.15 órakor Norvégia ellen játszik Euro Cup-mékrőzést, majd visszatér Győrbe, ahol szombaton 17 órakor Ausztriát fogadja.

Szabó Gábor

A mosonmagyaróvári Pásztor Noémiék jó hangulatban készülnek.

Fotó: Csapó Balázs

Ezzel a két találkozóval gyakorol az április 11. és 14. közötti kvalifikációra az együttes. A selejtezőnek majd Debrecen ad otthont, 11-én, 15.30-kor Kamerun, 12-én, 18 órakor Svédország, 14-én19.15-kor Japán lesz az ellenfél. A párizsi ötkarikás játékokra a négyesből az első két helyezett jut majd ki.

A válogatottban jelenleg két Audi-ETO-játékos – Szöllősi-Schatzl Nadine és Győri-Lukács Viktória –, valamint ugyanennyi MKC-játékos – Szemerey Zsófi és Pásztor Noémi – szerepel.

A mosonmagyaróvári Albek Anna orrtörése miatt jelenleg még nincs olyan állapotban, hogy a válogatottal készüljön, de ha az orvosi vizsgálat után pozitív visszajelzést kap a játékos, az olimpiai selejtezőn akár ott is lehet a jobbátlövő.

Golovin Vlagyimir a kvalifikáció kapcsán elmondta: „Természetsen mindig a következő mérkőzés a legfontosabb, de tény, ez a három meccs olyan lesz, mint egy mini világverseny, így párhuzamosan mindhárom ellenfélre készülünk, kellő videóanyag áll rendelkzésre ehhez. Ez alapján azt nézzük meg, melyek azok a játékelemek, melyek azonosak a norvég és az osztrák válogatott játékában, így ezen a két találkozón majd azokat próbáljuk, modellezni, megnézni, hogyan tudunk ezekre felkészülni. Mindenképpen hasznos lehet ez a két összecsapás, tudunk egy kis időt nyerni. Emellett a saját dolgainkkal is foglalkozunk majd a két tesztmeccsen.”

A szakember arra a kérdésre, hogy mi lehet az, ami előnyt jelenthet az olimpiai selejtezőn, így válaszolt:

A legfontosabb, hogy csapatként oldjuk meg a feladatokat, emellett lényeges lesz a technikai hibák – gondolok itt elsősorban a labdaeladásokra – számának csökkentése. Ezeket a svéd és a japán válogatott is könyörtelenül megbünteti, szóval ezért is kell nagyon figyelni.

A férfiválogatott hazai környezetben kiharcolta az olimpiai részvételt, kérdés, hogy most a hazai pálya segíthet-e a lányoknak is.

„Nagyon örülünk, hogy a fiúknak sikerült elérni a célt. Valóban eksztázisban játszottak végig. Nekünk ebből kell erőt meríteni. Nem hinném, hogy emiatt nagyobb lenne a nyomás rajtunk. Nincs más feladatunk nekünk sem, persze az olimpiára szóló repülőjegyeket nem osztják ingyen, ezért is kell még sokat kell dolgozni a következő napokban” – mondta Golovin Vlagyimir. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában