Labdarúgás

2024.04.17. 12:59

A soproni Dybala - gólöröme megegyezik az argentin világbajnokéval

Papp Győző

A Caola SC Sopron jó játékkal győzte le 2-1-re a Puskás Akadémia II-t az NB III Északnyugati csoportjának elmúlt hétvégi fordulójában. A soproni csapat egyik legjobbja a 23 éves támadó, Kocsis Ármin volt.

Tudtuk, hogy kemény mérkőzés vár ránk, ahol az ellenfél sok passzal operál majd, ennek megfelelően készültünk egész héten - kezdi a piros-fehérek játékosa. - Délben, huszonhét fokos melegben játszottunk, ez elég sokat kivett belőlünk. Örülök, hogy gólt értem el, de annak még jobban, hogy megszereztük a három pontot.

Kocsis Ármin a soproniak egyik legnagyobb reménysége,  aki gyakran eredménnyel veszélyezteti az ellenfelek kapuját. Napjainkban 8 találattal a második a házi góllövőlistán a 12-vel vezető Szabó Tamás mögött.

A legkedvesebb gólom mégsem ehhez az idényhez fűződik - folytatja a játékos. - Első évem volt a felnőttfociban, amikor a Csornával játszottunk rangadót a megyei bajnokságban. A meccs nyolcvanadik percében vettem be a kaput. Ez akkora élmény volt, hogy gólöröm közben el is érzékenyültem. Apropó, gólöröm, többen kérdezték már, miért ily módon ünnepelek. Az egyik barátom beszélt rá, hogy az AS Roma argentin világbajnok játékosa, Paulo Dybala mozdulatát utánozzam.

A dybalás gólöröm. Fotó: caolascsopron/facebook

A tősgyökeres soproni futballista  gyerekként az SVSE-ben kezdett, majd tizenhárom évvel ezelőtt onnan igazolt át az SC Sopronba.

Amikor kiestünk az NB III- ból, szétszéledt a csapatunk, én is kiszerződtem Ausztriába. A számításaim azonban nem jöttek be, szerencsére az átigazolási időszak utolsó napján felhívott Holpár Péter, a Caola SC Sopron ügyvezetője, hogy új többségi tulajdonos érkezett a felnőttcsapathoz, és mivel látja, hogy keveset játszom, lenne-e kedvem visszajönni. Nagyon megörültem a lehetőségnek, örömmel tértem haza. Bár huszonhárom éves vagyok, úgy érzem, még sok mindenben tudok és szeretnék is fejlődni.

A Caola SC Sopron jelenleg a kilencedik helyen áll a bajnokságban.

A keretünk nagy része fiatalokból áll, ők most igyekeznek megszerezni a felnőttfutballhoz, az NB III-hoz szükséges rutint. Bízom benne, hogy jó helyen zárjuk majd a bajnokságot. Ami az egyéni céljaimat illeti, remélem, idővel előbbre léphetek. Jó lenne NB II-ben vagy NB I-ben futballozni és majd külföldön is kipróbálnám magam. Küzdő típus vagyok, sosem adom fel. Nemrégiben megkeresett egy-két menedzser, hogy elvinnének magasabb osztályú csapatokhoz próbajátékra. Szeretek Sopronban futballozni, de lehet, hogy a  nyáron azért rászánom magam

- említette végül Kocsis Ármin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában