kisalfold.hu videó

2024.03.04. 14:17

Látványos sportgálát tartottak Sopronban - 205 kiváló versenyzőt díjaztak - fotók

Megkülönböztetett figyelem kísérte az idei, egyben 35. sportgálát Sopronban a Novomatic Arénában. Telt ház, jó szervezés, színvonalas programok jellemezték a hazai és nemzetközi viadalokon sikeresen szereplő versenyzők díjazását.

Páder Vilmos

Az eseményen köszöntőt mondott Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. Beszédében kiemelte: nagy öröm és büszkeség a számukra, hogy Sopronban sok a tehetséges fiatal, valamint a felnőtt sportoló, akik jó eredményeikkel öregbítik a város hírnevét országos és nemzetközi szinten is. A további nagyszerű eredmények eléréséhez az önkormányzat támogatásáról biztosította a sportolókat, az egyesületek vezetőit, edzőit. Külön megköszönte a szülők odaadó segítségét is, mert nélkülük nem lett volna oly sikeres az elmúlt esztendő.

A díjakat Farkas Ciprián polgármester, Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, illetve Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője adta át a 205 kiváló sportolónak. 

Az ünnepeltek közül kiemelkedett a nagy múltú Líceumi Vívóegylet, a polgári lövészegyesület, Magyarország legidősebb egyesülete, a SMAFC versenyzői, akik több szakosztályban is eredményes munkát végeztek. A Fertő Tavi Vitorlás Szövetség, kosérlabdában a Sopron KC és a Sopron Basket, a Soproni VSE teniszezői.

A díjkiosztót négy kategóriára osztották, diákolimpia, gyermek-serdülő, ifjúsági-junior, felnőtt-senior. 

A diákolimpia kiemelkedői: Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Széchenyi István Gimnázium, Eötvös József Evangélikus Gimnázium Egészségügyi Technikum, Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola, Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, Soproni Gárdonyi Géza Általános Iskola, Roth Gyula Erdészeti Technikum. 

Gyermek- serdülő kategória: Scarbantia és az Alpokalja Íjász Egyesület, Kamikaze Kyokushin Karate Kai Egyesület, Zanshin Aikido SE, BMX Sopron SE, Soproni Vizilabda Sport Egyesület, Soproni Torna Club, Széchy Tamás Sportiskola.

Ifjúsági- junior kategória: Soproni Harcművészeti Klub, Soproni Tornaklub, Gyevát Sportegyesület, Soproni SFAC Atlétika, SC Sopron U16-os fiú csapata, Soproni Darazsak Sportakadémia, Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia.

Felnőtt-senior: Soproni Rendészeti Egyesület, Széchy Tamás Sportiskola Úszó Szakosztály, Fertő Tavi Vitorlás Szövetség- Építők Sportköre, Sopron KC férfi kosárlabda csapata, Sopron Basket női kosárlabda csapata, Soproni Polgári Lövész Egyesület, Soproni Torna Club Aerobik és Torna Szakosztály.

Az ünnepélyes díjátadó hangulatáról a Mehringer zenekar gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában