Női kézilabda

2024.03.22. 13:40

Két győri és két mosonmagyaróvári játékossal küzd a válogatott Párizsért

Kihirdette az április 11. és 14. közötti, debreceni női kézilabda olimpiai selejtezőn, valamint a Norvégia és Ausztria elleni Eurokupa-mérkőzéseken szereplő 18-as keretét Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A Győri Audi ETO KC-ból és a Motherson Mosonmagyaróvárból is két-két játékos – Győri Lukács Viktória és Szöllősi-Schatzl Nadine, illetve Szemerey Zsófi és Pásztor Noémi – került be.

Kisalföld.hu

A magyar női kézilabda-válogatott Párizsért küzd április első felében.

Fotó: mksz.hu

A magyar szövetség a pénteki hírlevélében kitér arra, orrtörése után a mosonmagyaróvári Albek Anna egyelőre nincs olyan állapotban, hogy meghívót kaphasson.

"A jövő hét folyamán újabb vizsgálaton esik át jobbátlövőnk, amennyiben az alapján pozitív visszajelzést kapunk, pótbehívót küldünk neki, így már akár a felkészülés kezdetén csatlakozhat a kerethez" – mondta Golovin.

A magyarok az Eurokupában – melyben azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában – április 4-én Ulsetben a hibátlanul első helyen álló, nyolcpontos Norvégiával, április 6-án, az utolsó fordulóban, Győrben a pont nélküli Ausztriával találkoznak. A magyaroknak hat, a svájciaknak két pontjuk van.

A debreceni olimpiai selejtezőben a házigazda csapat április 11-én Kamerunnal, 12-én Svédországgal, 14-én pedig Japánnal mérkőzik meg. A kvartett első két helyezettje jut ki a párizsi olimpiára.

A női válogatott kerete

Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC), Janurik Kinga (FTC), Szemerey Zsófi (Motherson-MKC).

Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Bietigheim, német), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO).

Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC), Papp Nikolett (Gloria Buzau, román).

Irányítók: Vámos Petra (DVSC), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Budaörs), Simon Petra (FTC).

Beállók: Bordás Réka (Vác), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC), Pásztor Noémi (Motherson-MKC).

Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda), Kácsor Gréta (DVSC), Kuczora Csenge (Vác).

Balszélsők: Márton Gréta (FTC), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában