Paraasztalitenisz

2024.03.12. 09:35

Fényes győri érmek Olaszországban

Nagyszerűen szerepelt a négy győrivel felálló magyar válogatott: két arany- és három bronzérmet szereztek a para-­asztaliteniszezők vasárnap véget ért olaszországi világkupaversenyén, Lignanóban.

Kisalföld.hu

Egyesben a paralimpiai bronz­érmes, világbajnok győri Szvitacs Alexa (S9) győzött, az ugyancsak győri Arlóy Zsófia (S8) és a már biztos párizsi paralimpiai induló Major Endre (S1) pedig egyformán bronzérmesként zárt. 
Szvitacs vegyes párosban duplázott, Csonka Andrással (XD17) úgy állhattak a dobogó legfelső fokára, hogy még szettet sem veszítettek. Csonka férfi párosban harmadik lett Berecki Dezső oldalán (MD18). Mindketten szintén a GYAC Aréna versenyzői. 
A magyar együttes kapitánya Vígh Zsolt, a GYAC Aréna vezetőedzője. A válogatott munkáját Vígh Tímea gyógysportmasszőr segítette. 
A csapat Lignanóból egyenesen a spanyolországi Costa Brava felé vette az irányt, hogy hétfőtől újabb vk-viadalon szerepeljen – adta hírül a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapja. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában