Cselgáncs

2024.03.03. 20:45

A győri Sipőcz Richárd ötödik lett a taskenti Grand Slam-versenyen

Kisalföld.hu

Sipőcz Richárd (kékben) bravúrral nyert az üzbég Juszupov ellen.

Remekül szerepelt az üzbég Grand Slam-tornán a párizsi olimpiáért harcoló Sipőcz Richárd. A győri Széchenyi SE dzsúdósa az ötödik helyet szerezte meg súlycsoportjában.

A nehézsúlyúak között szereplő Sipőcz Richárd az érmes mérkőzésekig menetelt. A sportoló, aki Hangyási László mesterrel készül, egy közvetlen riválist tudott legyőzni az első körben: a törökök friss junior-világbajnoki ezüstérmese, Ibrahim Tataroglu ellen nyert intésekkel.

A második körben a lengyel Kacper Szczurowskit sikerült ipponnal legyőzni a hosszabbításban, ez az újabb siker láthatóan az önbizalmából is visszaadott valamennyit. A negyeddöntőben már egy igazi nagy skalpot is begyűjtött: a hazaiak nagy favoritja, a világranglistán harmadik helyen jegyzett, világbajnoki bronzérmes Aliser Juszupov ellen nyert leszorítással.

Aztán jöttek a japánok... Előbb az elődöntőben a tavalyi tokiói Grand Slam győztese, Ota Hioga, majd a bronzéremért a világbajnok Kageura Kokoro, ellenük már nem volt esély az újabb bravúrra, így Sipőcz Richárd az ötödik helyen végzett.

Az IJF World Tour nevű sorozatban legutóbb 2022 novemberében volt ennél jobb eredménye, akkor bronzérmet nyert a bakui Grand Slamen. A taskenti ötödik helyezés háromszázhatvan pontot hozott a konyhára, ezzel pedig sikerült a direkt kvótások közvetlen közelébe kerülni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában