Férfi kézilabda

2024.02.22. 11:11

NB I/B – Hazai pályán javított az ETO UNI FKC

A hétvégi, Ajka elleni vereség után a hétközi, hazai bajnokin javított a Győri ETO UNI FKC a férfi kézilabda NB I/B-ben.

Kisalföld.hu

Koncz András (zöldben) kilenc gólt lőtt a Kecskemétnek

Fotó: ETO UNI FKC / Mekli Zoltán

Győri ETO-UNI FKC–Kecskemét 37–18 (18–9)

Győr, NB I/B-s férfimérkőzés, 200 néző. V.: Dáné, Marton.

ETO UNI FKC: PÁSZTOR – Szabó Á. 2, Kurucz 1, Ásványi 1, GERDÁN, KONCZ 9, Paár. Cs.: Varga I. (kapus), Lang 1, Kathi 3, Mátés 4, Nagy M. 1, Takács 2, RADVÁNSZKI 6, Sövegjártó 1, SZABADOS 6. Edző: Bencze József.

Az első percekben fej fej mellett haladtak a csapatok, a győri oldalon Koncz rövid idő alatt négy gólt is szerzett, a hazaiak azonban nem tudtak ellépni (14. perc: 7–6). A félidő közepén mindkét csapatnál közel háromperces gólcsend volt, amit Radvánszki találata tört meg, ezzel elindítva a győri gólgyártást. A hazai csapat zsinórban hét találatot szerzett, így a 25. percre kilencgólos különbség alakult ki (15–6).

A második félidőt egy látványos figura végén Szabados gólja indította, és a szurkolók más skandálhatták is a tízgólos különbséget. A vendégek kapusa jó teljesítményt nyújtva időről időre megrekesztette a győri robogást, de az előny így is nőtt, a 46. percben már 26–14-et mutatott az eredményjelző. A vendégek az időkérés után is egymás után potyogtak a győri gólok (31–14). A vége 19 gólos, magabiztos hazai siker lett.

Bencze József: – A Kecskemét megfogyatkozva is szépen helyt tudott állni. Az első tizenöt percben a koncentrációnk még Ajkán maradt, de aztán sikerült a megfelelő hőfokra bemelegednünk, és sikerült olyan teljesítményt letennünk, amelyre az eredmény alapján is büszkék lehetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában