Férfi kézilabda

2024.02.10. 09:56

NB I/B – Rangadót nyertek a győri férfi kézisek

Az éllovas Győri ETO UNI FKC 22–20-ra legyőzte a férfi kézilabda NB I/B-ben a második helyezett Veszprém U21-et, így előnye négy pontra nőtt riválisa előtt.

Kisalföld.hu

A zöld mezes győriek nagy csatában múlták felül riválisukat.

Fotó: ETO UNI FKC/Mekli Zoltán

Győri ETO UNI FKC–Veszprém Handball Academy U21 22–20 (9–10)

Győr, NB I/B-s férfimérkőzés, 200 néző. V.: Haskó, Natkai.

ETO UNI: Pásztor – Szabó Á. 2, Kurucz 2, Ásványi 2, Gerdán, Lang 3, Paár 4. Cs.: Varga I. (kapus), Koncz 1, Kathi, Mátés 5, Nagy M. 1, Takács 2, Radvánszki, Bali, Szabados. Edző: Bencze József.

A tabella 2. helyén álló veszprémi fiatalok ellen játszott rangadót a győri gárda. A találkozó első gólja az 5. percben született meg: Paár volt eredményes szélről. Elsősorban a védekezés dominált, a félidő közepén 4–4 volt az állás. A játékrész második fele sem volt gólokban gazdag, a szünetre a Veszprém szerzett előnyt. A második harminc percben 3–0-val nyitottak a hazaiak, a Veszprém még tudott egyenlíteni, de az ETO újabb háromgólos szériát produkált (42. perc 15–12). A veszprémi fiatalok nem hagyták magukat, fokozatosan zárkóztak fel, de egyszer sem sikerült kiegyenlíteniük. A mérkőzés hajrája nem volt izgalmaktól mentes, de végül két góllal nyert a listavezető győri gárda, melynek így négy pont az előnye az üldöző Veszprém előtt.

Bencze József: – Köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen hangulatot teremtettek a csarnokban, ilyen mérkőzésen mindig nagyon jó játszani, és természetesen győztesként elhagyni a pályát. Gratulálok a Veszprémnek, minden évben szoros mérkőzéseket játszunk velük, most is így történt. Az első félidőben nem azt játszottuk, amit szerettünk volna, a második félidőre azonban összeállt a játék, és olyan előnyt tudtunk szerezni, amellyel végig tudtuk vinni a mérkőzést. Nagyon örülünk a győzelemnek, kiváló csapatot sikerült legyőznünk.

Női NB II

Lipót Pékség–Ajka 21–36 (14–17)

Lipót, NB II-es női mérkőzés, 70 néző. V.: Gál. Ludvig.

Lipót: Németh H. – Szalai V. 1, Szalai Zs. 2, NÉMETH P. 7, Molnár Anna 4, Molnár Alíz 2, MOLNÁR V. 4. Cs.: Burnóczki R. (kapus), Burnóczki N., Fábián, Beke, Takács N., Novits, Császár 1. Edző: Farkas Benedek.

Farkas Benedek: – Az első félidőben még tudtuk tartani magunkat ahhoz, amit megbeszéltünk az öltözőben, a másodikban viszont teljesen szétestünk fejben, hiányzott a küzdés és az akarás is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában