Női kosárlabda

2024.02.24. 20:39

NB I – Papírforma győzelmet aratott a címvédő Sopron Basket a sereghajtó ellen

A Sopron Basket 80–45-re verte a sereghajtó Ceglédet a női kosárlabda NB I-ben.

Kisalföld.hu

Turnerék (fehérben) biztosan verték a nyeretlen sereghajtót.

Fotó: hunbasket.hu

Sopron Basket–Cegléd 80–45 (25–16, 25–8, 16–8, 14–13)

Sopron, NB I-es női mérkőzés, 400 néző. V.: Varga-Záray, Balog Gy., Földesi.

Sopron: Turner 4, BÖRÖNDY 12/3, SITKU 9, BROOKS 14, MOMPREMIER 10. Cs.: VARGA A. 15/3, Toman, PAPP K. 7/3, Kókai 7/3, Jevtovics 2. Edző: Gáspár Dávid.

Cegléd: Rakita 6/6, Czank 3, CARR 18, Shematsi 8, Barnai 2. Cs.: Andi 4, Kobolák, Farkas 4, Kovács K., Horváth B. Edző: Malick Lo El Hadji.

Nem sokat ismerkedtek, de nem is nagyon védekeztek a csapatok, bő két perc elteltével 8–8 volt az állás. A szakasz közepén egy Brooks és Böröndy vezette 10–2-vel ellépett a Sopron. Andi és Carr kosaraival ismét szorossá tették a találkozót a vendégek. Papp triplája a negyed végén egy 7–3-as soproni rohamot indított útjára, 9 pontos hazai vezetéssel zárult a nyitó szakasz.

A második etapot Varga vezérletével egy 8–0-s bő másfél perccel kezdte a Sopron. A Cegléd időkéréssel sem tudta megtörni a hazai lendületet, 20 pont fölé nőtt a különbség. Több mint 4 perc elteltével született meg a negyed első vendégtalálata egy jó büntető formájában Czanktól. A szakasz derekán váltva estek a kosarak, állandósult a 20 pont körüli hazai vezetés. A félidő hajrája a soproniaké volt, akik szünetre 26 pontos előnyt szereztek.

Szünet után a hazaiak hamar lerendezték – ha a szünetben maradtak még – a vitás kérdéseket. A Böröndy–Mompremier–Varga trió vezetésével 15–0-val kezdve a második félidőt, 40 pont fölé hizlalták a különbséget, formalitássá téve a hátralévő szűk másfél negyedet.

Nyilatkozatok

Gáspár Dávid: – A Cegléd játéka a korábbi mérkőzésünkhöz képest fejlődött és az első negyedben nagyon szép támadásokat vezettek. Összességében három mérkőzésen vagyunk túl egy hét leforgása alatt, mely idén nekünk nem megszokott. Szép eredményekkel zártunk, büszke vagyok a csapatra. Örültem, hogy több fiatalunk is igazolta, miért fektetünk beléjük ennyi munkát és éltek a lehetőséggel. Most rövid pihenő jön, majd gőzerővel készülünk a Pécs elleni találkozóra.

Böröndy Vivien: – Örülök, hogy ott folytattuk, ahol abbahagytuk Szekszárdon. Tudtuk ugyanazt a ritmust diktálni, mindenki sok játéklehetőséghez jutott. Rövid pihenő után folytatjuk tovább.

Malick Lo El Hadji: – A Sopron ellen pályára lépni mindig nagy dolog. Az eredményre nem panaszkodhatunk, és az is megvalósult, amit terveztem, minden játékosomnak kellő játékpercet tudtam biztosítani. Nekünk most kezdődik igazán a bajnokság.

Chrislyn Carr: – Támadásban jobban működött a játékunk, de a gyenge oldali besegítéseken dolgoznunk kell.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában