Labdarúgás

2024.01.24. 12:52

Sopronban a bennmaradásra készülnek

Kisalföld.hu

Fotó: scsopron/facebook

Újoncként kezdte meg a bajnokságot a Caola SC Sopron a labdarúgó NB III Északnyugati csoportjában. A piros-fehérek nehézkes rajtot követően kezdték el gyűjtögetni a pontokat, ami a 11. helyhez volt elegendő az esztendő végére.
A nagyrészt fiatalokból álló Caola SC Sopron ősszel ismerkedett az osztállyal és fontos tapasztalatokat gyűjtött.
A játékoskeretből Szalka Máté Csornára, Rátkai Zsolt Horitschonba távozott, ugyancsak Ausztriában folytatja Honfi Benedek, valamint máshol játszik tovább Németh Ede, Kenesei Soma, Kerekes Krisztián és Bokán Zsolt is. 
Két hiányposztra tapasztalt futballistákat tudtak igazolni: Maka Alex középcsatár Ausztriából tért haza, balhátvédnek pedig Kun László érkezett Dunaföldvárról. Velük valószínű, jelentősen erősödött a keret.
A soproni csapat egy fizikai felméréssel kezdte meg a téli felkészülést, ettől a héttől pedig már az érdemi munkáé a főszerep.
A bajnoki rajtig hét mérkőzést szeretnének játszani. Először január 27-én 11 órakor a Landesliga 1-es ASKÖ Klingenbach ellen lépmek pályára az SVSE-sporttelepen. 
A további program: február 3. FC Deutschkreutz (Land. 1.), Február 7. Csornai SE (NBIII.), Feb. 10. St. Margarethen (Land. 1.), Február 14. FC Mauerwerk Wien (Reg. Liga), Február. 17. ASV Siegendorf (Land 1.), Február 24. Drassburg FC (Reg. Liga). A pontos időpontokat és a helyszíneket majd később közli a klub.
Március 3-án a Komárom elleni hazai bajnoki mérkőzéssel pedig megkezdődik a tavaszi szezon.

Feljutó csapatként nem lehet más célunk a bajnokságban, mint a bentmaradás kiharcolása. Remélem, nyugodt és sikeres tavaszunk lesz

– fogalmazott Holpár Péter,  a Caola SC Sopron ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában