Női kézilabda

2024.01.03. 18:46

NB I – Biztosan nyerte az év első meccsét a Győri Audi ETO KC

A szünetben öt góllal vezetett a Győri Audi ETO a NEKA otthonában játszott bajnokin, a vége 15 gólos, 43–28-as győzelem lett.

Kisalföld.hu

Brattset Daléék simán nyertek, de a védekezéssel nem elégedettek.

Fotó: gyorietokc.hu

NEKA–Audi-ETO 28–43 (15–20)

Balatonboglár, NEKA-csarnok, NB I-es női mérkőzés, 650 néző. V.: Benya-Hantos, Kovács K.

NEKA: Csapó Kincső – Miklós 1, Lapos 2, Petruska 1/1, Győri V. 1, Faragó 2, WALD 5. Cs.: Zaj (kapus), Bató 5/3, Pálmai 1, Keceli-Mészáros 3, Alaxai 2, MUNTEANU-KORODI 4, Berei 1, Molnár D. Edző: Bakó Botond. 

ETO: Toft – HOVDEN 7, Gros 2, Oftedal 4, BRATTSET DALE 6, De Paula 3, Szöllősi-Schatzl. Cs.: Duijndam (kapus), Haugsted 1, Blohm 2, Kristiansen 5/2, NZE MINKO 5, Varga D. 1, Farkas J. 2, BROCH 5, Farkas E. Edző: Ulrik Kirkely.

Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2. Kiállítások: 0, ill. 10 perc.

A győriektől Rju Un Hi, Silje Solberg, Győri-Lukács Viktória és Fodor Csenge hiányzott. Ott volt viszont a keretben három akadémista: Farkas Júlia, Farkas Eszter és Varga Dalma.

A találkozón fokozatosan vette fel az üzemi hőfokot a győri gárda, mely utoljára tétmérkőzést a világbajnokság előtt, novemberben játszott. Az első félidő végén még csak öt gól volt a különbség, a második játékrészben azonban fokozatosan nyílt ki az olló, és végül magabiztos győzelem lett a vége.

Nyilatkozatok

Ulrik Kirkely: – Megtiszteltetés volt újra ilyen fiatal, tehetséges, elszánt játékosok ellen pályára lépni, voltak olyan percek, amikor meg tudták nehezíteni a dolgunkat. Ami bennünket illet, régen volt, hogy legutóbb együtt játszott az ETO, kell egy kis idő, amire újra formába lendülünk. Összességében elégedett lehetek.

Kari Brattset Dale: – Nem épp a legegyszerűbb meccset játszottuk, sokat hibáztunk az első félidőben. A támadójátékunkkal elégedett vagyok, a kapott huszonnyolc gól soknak mondható, de győzni tudtunk, így örülök a végeredménynek.

Bakó Botond: – Próbáljuk a pozitívumokat levonni a találkozóból. A mi tempónkban megpróbáltuk azt mutatni, amelyre képesek vagyunk valójában. Mindig fontos egy fejlődő csapat életében, hogy ezt megtegyük. A negyvenhárom kapott gól nagyon sok, a védekezésünk nem működött, ezen mindenképpen javítanunk szükséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában