Női kosárlabda

2024.01.27. 21:21

NB I – A címvédő Sopron Basket magabiztos sikerrel távozott a fővárosból

A harmadik negyedet leszámítva nem volt kérdés a Sopron Basket győzelme a BEAC otthonában.

Kisalföld.hu

E.On ELTE-BEAC–Sopron Basket 52–86 (15–25, 13–29, 19–18, 5–14)

Budapest, NB I-es női mérkőzés, 200 néző. V.: Balog Gy., Rózsavölgyi, Hervay.

BEAC: Angyal 2, Zsámár, KATONA 10, TÓTH F. 15/3, Juhász A. Cs.: Drahos 6, Milkovics 7/3, Ozola 5/3, Orosz 7, Bálint, Séllei. Edző: Mészárosné Kovács Andrea.

Sopron: TURNER 9, BÖRÖNDY 13/3, SITKU 16/3, Brooks 11, MOMPREMIER 10. Cs.: Papp K. 6/3, VARGA A. 11/3, Toman D. 7/3, Jevtovics 2, Kókai 1. Edző: Gáspár Dávid.

Sitku és Brooks vezérletével esélyeshez méltó magabiztos, lendületes játékkal kezdett a Sopron, amely a nyitó negyed derekán 17–3-ra vezetett. Utána azonban megtört a címvédő lendülete, a magára találó BEAC kiegyenlítetté tette a játékot. A második negyed sok hibával indult mindkét fél részéről, tartotta tíz pont körüli előnyét a Sopron. A szakasz derekához közeledve Böröndy hármasa aztán egy 9–0-ás soproni rohamot indított útjára. Jórészt ennek volt köszönhető, hogy a nagyszünetre 26 pontra nőtt a bajnokcsapat előnye.

A második félidő úgy kezdődött, mintha a soproniak a szünetre szerzett valóban tetemes előnyükkel letudták volna a mérkőzést. Erre ráérezve Tóth F. vezérletével egy 7–0-val kezdve a második félidőt 20 ponton belülre került a BEAC. Ezt követően kiegyenlített lett a játék, előnyét a Sopron. A szakasz végén egy 6–0-ás rohammal végleg lezárta a vitás kérdéseket a címvédő, amely 25 pontos előnnyel várta a zárószakaszt, amely ezek után már csak formalitás volt. A Sopron ekkor már nem állt le, és fölényessé tette győzelmét.

Nyilatkozat

 

Gáspár Dávid: – Örülök a győzelemnek és gratulálok a csapatnak, jól játszott! Alapvetően a mérkőzés zömében megvalósult az a koncentrációs kivitelezés védekezésben és támadásban is, amit előzetesen megbeszéltünk és gyakoroltunk. Viszont a korábbiakhoz képest sokkal több dekoncentráltabb periódusunk volt, mely a győzelmet nem befolyásolta, de ezen a téren nem voltam teljesen elégedett. Szeretnék gratulálni a BEAC-nak, több kulcsjátékosuk is hiányzott, de így is volt tartásuk, és az előbb említett időszakokat jól használták ki, és minden hibánkat megbüntették. Örülök Sitku Zsuzsi jó játékának is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában