Labdarúgás

2024.01.21. 20:26

A Mezőörs nyerte az Alcufer-kupát - fotók

A vármegyei első osztályban éllovas Mezőörs nyerte a hétvégi Alcufer-kupát, a régió csapatainak hagyományos téli teremtornáját.

Kisalföld.hu

Fotó: Csapó Balázs

Idén jubilált a felkészülési teremtorna, huszadszor rendezték meg az Alcufer-kupát, amely tizenhetedik alkalommal volt Horváth Ferenc-emléktorna is.

Szombat délelőtt az A és a B csoport küzdelmeit rendezték. Előbbiben kellemes meglepetésre több alacsonyabb osztályú gárda is jól szerepelt.

Az A jelű négyesben a megyei első osztály éllovasa, a Mezőörs „muzsikált” a legjobban. Vayerék mindhárom találkozójukat megnyerték (még az NB III-as ETO fiataljait is legyőzték), így első helyen jutottak a felsőházba. Nagyszerűen futballozott a megye II-es Bőny, amely előbb legyőzte a DAC-ot, majd döntetlent ért el az ETO Akadémia ellen. Igaz, utóbbi is egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel zárt, ám a jobb gólkülönbségének köszönhetően a zöld-fehérek léphettek a csoportból másodikként tovább.

A csoport végeredménye: 1. Mezőörs 9 pont, 2. ETO Akadémia 4 (7–5), 3. Bőny 4 (5–7), 4. DAC 0.

Hasonló „leosztás” született a B csoportban is. Itt a Koroncó emelkedett ki a többiek közül, hiszen mindhárom meccsét – 4–0-ra az NB III-as Gyirmót II-t is legyőzve – behúzta. A kék-sárgák (csakúgy, mint az Abda) 4 pontot gyűjtöttek és jobb gólkülönbségüknek köszönhetően léptek a felsőházba.

A csoport végeredménye: 1. Koroncó 9 pont, 2. Gyirmót II 4 (20–7), 3. Abda 4 (15–8), 4. Bágyogszovát 0.

A továbbjutást illetően iz­­galmasabb lett a C és a D jelű négyesek csatája. Előbbiben a Győrújbarát nagyszerűen tartotta a lépést a magasabb osztályú ellenfelével. Olyannyira, hogy csupán gólkülönbséggel lett második, s jutott az NB III-as Pénzügyőr mögött a felsőházba.

A csoport végeredménye: 1. Pénzügyőr 7 pont (4–0), 2. Győr­újbarát 7 (4–1) 3. Lipót 3, 4. Győrszentiván 0.

A D csoportban a körbeveréseknek köszönhetőn három csapat is hat ponttal zárt, a gólkülönbsége a Ménfőcsanaknak lett a legjobb, mögötte a Csorna lépett még a felsőházba.

A csoport végeredménye: 1. Ménfőcsanak 6 pont (8–4), 2. Csorna 6 (6–3), 3. Tomasov 6 (5–6), 4. Fehérvárcsurgó 0.

Vasárnap délután a Győrújbarát folytatta menetelését, s egy döntetlen után legyőzte a Mezőörsöt, ám utóbbi ezután javítva így is döntős lett.

A másik csoportban a Koroncó mindkét mérkőzését „behúzta”, s csoportelső lett.

A gálameccseken a Retro Gyirmót 4–1-re, az ETO Old Stars  6–2-re győzte le a DAC Öregfiúkat, majd a Gyirmót 7–6-ra nyert az ETO ellen.
A bronzmérkőzésen a torna meglepetéscsapata, a Győrújbarát 3–0-ra legyőzte a Csornát, a fináléban a két megye egyes rivális csatáját a Mezőörs nyerte a Koroncóval szemben 2–1-re.

A 2024-es Alcufer-kupa, Horváth Ferenc-emléktorna végeredménye: 1. Mezőörs, 2. Koroncó, 3. Győrújbarát, 4. Csorna, 5. Pénzügyőr, 6. Gyirmót II, 7. ETO Akadémia, 8. Ménfőcsanak, 9. Lipót Pékség, 10. Abda, 11. Győrszentiván, 12. Tomasov (Fél), 13. Bőny, 14. Fehérvárcsurgó, 15. DAC Nádorváros, 16. Bágyogszovát.

A rendezvény teljes bevételével a szervező Alcufer Kft. – ahogy korábban már többször is – a Szívkatéterezés Győr Alapítványt támogatta.

A torna felfedezettje Varga Botond (Csornai SE), a legjobb kapusa Szebényi Dávid (Győrújbarát), legjobb mezőnyjátékosa Végh Tibor (Mezőörs), gólkirálya Vörös Torma Martin (Koroncó) lett.

Ménfőcsanak–Gyirmót különdíját Gyönye Máté (Gyirmót FC Győr II), Fél település polgármesteri különdíját a Ménfőcsanak, a Fair play-díjat a Bágyogszovát kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában