Női kézilabda

2024.01.06. 22:42

Európa Liga – Győzelemmel kezdte a csoportkört a Motherson Mosonmagyaróvár

Román ellenfelét hat góllal verte a Motherson Mosonmagyaróvár a női kézilabda Európa Liga csoportkörének nyitófordulójában.

Kisalföld.hu

Ivancokék (balra) hullámzó mérkőzésen győzték le román riválisukat.

Fotó: Krizsán Csaba

Motherson Mosonmagyaróvár–C.S.M. Targu Jiu (román) 33–27 (16–14)

Mosonmagyaróvár, UFM-aréna, Európa Liga csoportkör, 1. forduló, 1024 néző. V.: Petursson, Thrastarson (izlandiak).

MKC: Szemerey – Udvardi 3, Pásztor 1, ALBEK 4, Ivancok, TÓTH G. 7, STRANIGG 7/2. Cs.: Hadfi (kapus), TÓTH E. 7/4, Tóth N. 1, Sztankovics, Faragó, SCHATZL N. 3. Edző: Gyurka János.

Targu Jiu: DZSUKEVA – Ilie 1, Zinatullina 2, FRATILESCU 4/1, CIOLAN 4, Andriichuk 3/1, Chircuta 3. Csere: Chetraru, Bercu (kapus), MOLDOVAN 5, Cotet 2, Lopataru 3, Klimek. Edző: Liviu Andries.

Hétméteresek: 8/6, ill., 3/2. Kiállítások: 6 perc, ill. 12 perc.

Az év első mérkőzésén a Motherson Mosonmagyaróvár a Targu Jiut fogadta az Európa Liga csoportkörében. Lancz Barbora térdsérülés miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére.

Gyurka János együttese jól kezdte a nemzetközi szezon első meccsét, hiszen 3–0-ával indított. Szemerey Zsófi és a másik oldalon Jekatyerina Dzsukeva is remekül védett, a Zsilvásárhely pedig zsinórban öt gólt szerezve fordított (3–5). Megint az MKC pillanatai következtek, egy újabb 3–0-ás szériával megint a hazaiak kerültek előnybe (6–5). Tóth Eszter magabiztos kézzel értékesítette a hétmétereseket, Tóth Gabriella pedig három góllal segítette csapatát, így az óvári vezetés nem forgott veszélyben. Négy volt a legnagyobb hazai előny, de ebből a félidőre kettőt lefaragott a Targu Jiu.

A második félidőben három gyors góllal három perc alatt 20–15-re módosult az állás. Szemerey hetest védett, de a vendégek szívósan tartották magukat, és nem szakadtak le. Ebben fontos szerepe volt a 15 védéssel záró Dzsukevának, és az öt gólig jutó Moldovannak. A Zsilvásárhely egy 4–0-ás szériával 24–22-re zárkózott, de az Óvár egy Udvardi- és két Stranigg-szélsőgóllal, valamint egy Tóth Eszter-átlövéssel válaszolt (28–22). Mínusz háromra megint visszajöttek a vendégek, de ennél közelebb már nem tudtak kerülni.

A remek hangulatú, végig sportszerű szurkolást hozó találkozón, a hét-hét gólos Tóth Gabriella, Tóth Eszter és Stranigg Zsófia vezérletével a Motherson Mosonmagyaróvár végül hat óllal győzött, és két ponttal indította az Európa Liga csoportkörét.

Gyurka János együttese január 13-án Sola vendége lesz Norvégiában.

Gyurka János: – Az ellenfél jól felkészült belőlünk, fegyelmezetten játszott, megnehezítette a dolgunkat, ezért jár az elismerés. Túlságosan hektikus volt számunkra a mérkőzés. Nem voltunk elég magabiztosak a gyors átmenetekben. Hiányoztak a megállító faultok. Sokat hibáztunk, ezeket mindenképpen korrigálnunk kell a jövőben.

Liviu Andries: – Jó mérkőzést játszottunk, elégedett vagyok a debütálásunkkal az Európa Ligában. A csapatomnak is jár a dicséret, amiért szoros mérkőzést tudtunk játszani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában