Elismerések

2024.05.30. 16:45

Átadták a „Győr Oktatásügyéért” és a „Győr Sportjáért” díjakat - fotók

Minden év júniusának első vasárnapján köszöntjük a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat. A Pedagógusnap alkalmából a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság nevében csütörtökön délután át a „Győr Oktatásügyéért” és a „Győr Sportjáért” díjakat a győri városháza dísztermében.

Ollári Gergely

Fotó: Csapó Balázs

Az eseményen dr. Dézsi Csaba András köszöntötte a résztvevőket. Beszédében elmondta: a díjakat minden évben olyan személyek kapják, akik munkájukkal példát mutatnak. Ők azok akik oktatják, tanítják, nevelik a fiatalokat. A pedagógusi pályához és a sporthoz is kitartás, szorgalom és tehetség kell.

Beszédében felidézte: lelkes, lokálpatrióta pedagógusoknak köszönhetően az országban egyedülálló módon tananyagot készítettek Győr történelméről a diákok, és az ide betelepülők számára, hogy minél jobban megismerhessék a város múltját.

Ez azóta bekerült az oktatási rendszerbe, felső tagozatos általános iskolásai, és középiskolai tanagyagként. Erre nagyon büszke vagyok. De büszkék lehetünk a kiváló sportolói életre is a városban, a kézilabdásainkra, a futballistáinkra. Kiválóan szerepelnek a kosarasaink, jéghokisok, Olimpiára készülnek a kajak-kenusok, a tornászok, és gyönyörű, nagy, és felemelő sikerek kapujában állnak

– mondta el a polgármester.

Az eseményen Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő elmondta, az utóbbi időben két olyan cél is teljesült ami a pedagógusokat érinti. Egyrészt elfogadták a pedagógus életpálya törvényt, valamint megvalósult a bérek rendezése is.

– Átlagosan, mintegy 33 százalékkal emelkedtek a pedagógusbérek. Ennek még nincs vége, hiszen előreláthatólag jövő év január elsejétől további 20-21 százalékkal emelkedhetnek. Ez fontos előrelépés. Szeretném megköszönni az óvodapedagógusok, pedagógusok munkáját. Az ő munkájuknak is köszönhetően Győr modern, fejlett, és minőségi iskolaváros ez. Emellett a megyeszékhely a sportnak az egyik legfontosabb központja, centruma Magyarországon. Kiváló sportolókat számlálhatunk sportágakként – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Az eseményen a „Győr Oktatásügyéért” és a „Győr Sportjáért” díjakat dr. Dézsi Csaba András polgármester, dr. Pergel Elza és Szeles Szabolcs alpolgármesterek adták át.

„Győr Oktatásügyéért” díjat vehetett át:
dr. Bókáné Váczi Ilona a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium tanára
Máté Mária, a Győri Kovács Margit Óvoda igazgatója
Németh Péter, a Győri Fekete István Általános Iskola igazgatója

„Győr Sportjáért” díjat vehetett át:
Kolozsváriné Csay Renáta kajakozó, a Graboplast Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu edzője
Auer Károly a Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítvány kurátora
Meronka Péter újságíró, riporter, az Oxygen Media győri programigazgatója

Az esemény végén Brenner Bíborka a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium tanulója szavalta el Horváth István „Tornyot raktam” című versét, majd a résztvevők megtekinthették a Kovács Margit Óvoda Brunszvik Teréz Német Nemzetiségi Tagóvodája óvodásainak zenés, verses előadását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában