Cselgáncs

2024.01.19. 16:40

Európa dzsúdóvárosa lett Győr – Rangos versenyek házigazdája lesz a megyeszékhely

Rangos nemzetközi eseményeknek ad otthont a folyók városa a közeljövőben. A hétvégén a világ legjobb bírói és edzői érkeznek továbbképzésre, február 8. és 10. között olimpiai kvalifikációs versenyt rendeznek. Az év során pedig négy különböző Európa-kupára is várják a versenyzőket.

Kisalföld.hu

Florin Daniel Lascau, dr. Tóth László, Dézsi Csaba András és Sipőcz Richárd.

Fotó: Rákóczy Ádám

A hétvégére több mint 240 résztvevő érkezett a világ minden tájáról. A dzsúdóélet legjobb edzői, köztük korábbi világ és olimpiai bajnokok, valamint a szakma legkiválóbb bírói érkeztek a győri továbbképzésre, köztük 30 hazai résztvevő.

– Nincs még egy olyan város a világon, ami egy év alatt ilyen számú nemzetközi dzsúdó eseményt rendezett volna – mondta el dr. Tóth László, az Európai és a Magyar Judo Szövetség elnöke. – Február elején első alkalommal rendezhet Győr olimpiai kvalifikációs versenyt, amelyre negyven magyar indulót várunk. Ezt követően a 15 éven aluliak, az ifjúságiak és a veteránok Európa Kupájának is otthont ad majd a város. Sőt az új kezdeményezésnek számító sérült gyermekek Európa Kupáját is itt rendezik meg.

Többek közt ez az oka annak, hogy az európai szövetség Győrt választotta az év európai dzsúdóvárosának.

Dézsi Csaba András polgármester, aki egyben 7. danos mester szintén üdvözölte a rendezvényeket a városban. Kiemelte, a cím és a bizalom hatalmas elismerés, de felelősség is egyben. Győr pedig mindent megtesz, hogy megfeleljen az elvárásoknak.

Florin Daniel Lascau, a Nemzetközi Judo Szövetség versenybíró-igazgatója magyar nyelven méltatta a város szépségét, valamint az átfogó együttműködés fontosságát is hangsúlyozta.

Sipőcz Richárd, a győri Széchenyi ESE dzsúdósa kiemelte: magyar sportolóként mindig felejthetetlen élmény hazai közönség előtt versenyezni, az pedig hogy a szülővárosában léphet a tatamira külön öröm számára.

– A győriek nagyon sportszeretőek, az EYOF-ra annyian jöttek szurkolni nekünk, hogy a nagypapám már alig fért be a csarnokba. Aki itt versenyzik biztosan szívébe zárja a várost – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában