Gyász

2024.01.25. 17:02

Elhunyt az egykori soproni úszóedző

Gyászol a magyar úszócsalád: 77. születésnapján elhunyt Hauer Péter úszóedző - tudatta az Úszószövetség közösségi oldalán.

Kisalföld.hu

Hauer Péter. Fotó: Tóth Zsombor

"Pétert mindig is kerülte a rivaldafény, és ő maga sem kívánkozott oda – akik ismerték, pontosan azért becsülték, mert tette a dolgát, precízen, megbízhatóan. Márpedig Széchy Tamás edzői csapatában mindig, minden apró részlet kiemelten fontosnak számított – hiszen évtizedeken át a világ legjobbjai közé tartozó kiválóságokat készítettek fel, rendkívül eredményesen.

Sokan, sokáig dolgoztak az „Öreg” keze alatt; akik ismerték a csapatot – amelyből nem akármilyen szakemberek váltak aztán önállóan is kimagasló szaktekintéllyé –, azok közül sokan azt mondják: senki sem volt annyira lojális Széchy Tamáshoz, mint volt Péter.

Az edzőóriás mellett tanultakat aztán szerények kamatoztatta később, immár önállóan irányítva kisebb műhelyeket – pályafutása utolsó állomásaként Sopronban pallérozta az ifjú versenyzőket, akik rendre eredményesen szerepeltek a különböző megmérettetéseken.

Különlegesen fájdalmas, hogy épp a születésnapján szólíttatott el – írták búcsúzóul."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában