Úszás

2023.12.18. 09:14

Színvonalas volt a tizenhatodik Győr Open

Kisalföld.hu

Tizenöt ország 92 egyesületéből több mint félezer (516) úszóversenyző érkezett Győrbe, a négy napos Győr Open olimpiai kvalifikációs úszóverseny során az Aqua Sportközpontban egy gombostűt nem lehetett leejteni.

Az esemény éremtáblázatán a hazai csapat, az UNI-Győri Úszó Sportegyesület végzett az élen: 23 arany-, 18 ezüst- és 20 bronzéremmel, azaz 61 medál került a győriek nyakába.

Az esemény rendkívül fontos volt nemcsak a hazai, de az európai úszósport számára is, hiszen a versenyen elért eredmények kvalifikációt érhettek a Párizsban rendezendő olimpiai, valamint paralimpiai úszóversenyeire.

A hazai eredmények közül kiemelkedett Sebestyén Dalma úszása, amit a helyi közönség és a klubtársak meghatottan, percekig ünnepelhettek.  A Széchenyi Egyetem diákja, az UNI-GYÚSE sportolója 200 méteres női vegyesúszásban elért 2:10.87 másodperces időeredménye új egyéni csúcs, egyben sorozatban a harmadik olimpiai "A" szintje. A kiváló sportember Rió és Tokió után Párizsban is rajtkőre állhat majd kedvenc versenyszámában.

Sebestyén Dalma eredményén kívül a közönség 2 paralimpiai és 3 további olimpiai "A" szintnek tapsolhatott.

A mostani a tizenhatodik Győr Open volt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában